Ylilauta

Ylilauta

16132 users online
3570 posts per hour
Remove ads with Gold »

Valvontayhteiskunta on täällä

Chat control menee läpi EU:ssa ehkä jo ensi viikolla. Yksikään EU-maa ei aio käyttää veto-oikeuttaan tämän valvontajärjestelmän kaatamiseksi. Tämä valvonta ei koske poliitikkoja, poliiseja, armeijaa tai tiedustelupalveluja, eli he saavat laillisesti jatkaa keskustelua ilman viestien skannaamista. Sinun viestiliikenteesi skannataan, tallennetaan ja analysoidaan. ⚠️JOS ÄÄNESTÄT KOKOOMUSTA, SDP:tä, PERSUJA, KESKUSTAA YMS KANNATAT TÄTÄ⚠️ 🔈Chat Control 1:n tulokset tässä >>Gy4Cq 🔈 https://www.patrick-breyer.de/en/majority-for-chat-control-possible-users-who-refuse-scanning-to-be-prevented-from-sharing-photos-and-links/

HUUTISNINGS: ILTAPASKA TEKI KUNNIANLOUKKAUKSEN :D

Mistä iltapaska on saanut tietoonsa kulta-huoran luottotiedot, ei vittu tästähän voisi haastaa oikeuteen kunnianloukkauksesta, kun näitä menee julkisuudessa paljastelemaan MITÄVITTU ILTAJUTKUT :D NYT IIDA SYYTTEET VAAN TULILLE :DDDD >https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/3db4cf53-d5f8-4f7c-b85b-ea64ef055af1

HUUTISTA Se valkeakosken rakastaja olikin peisetti :D

>Teinitytön raikastamisesta epäillyllä mies joi itsensä humalaan ja sytytti vaarallisen tulipalon Valkeakoskella marraskuussa 2021. >Oikeuden mukaan mies naureskeli teolleen ja suhtautui asiaan välinpitämättömästi. >Mies on myös aiheuttanut välikohtauksen Hämeenlinnan poliisiasemalla. PEISETTI.
00:20
Taas on spandex-raketin turvallisuudentunnetta uhattu :D https://x.com/harrivaarala/status/1796625452615791035
Mie valmistuin tänää eikä kukaan onnitellu miuta
Vuonna 2001 Jussi sai käsiinsä valtavan 100 miljoonan euron perinnön isosedältään, HK:n perustaneelta makkarakeisarilta Erkki Salonojalta. Jussi oli silloin vain 25-vuotias nuori mies. Makkaraperijä rahoitti SM-liigassa pelannutta Espoon Bluesin toimintaa noin 30 miljoonalla eurolla. Joukkueen toiminta oli tappiollista, ja se meni konkurssiin vuonna 2016. Jussin riskisijoittaminen ei kuitenkaan tuottanut tulosta, ja vuonna 2010 uutisoitiin miehen jättiveloista, sillä hänellä oli ulosotossa yli 1,3 miljoonaa euroa.

HYVÄÄ PRIDE KUUKAUTTA! ❤️🧡💛💚💙💜

Rauha on kaikkien yhteiskuntien ja yksilöiden oikeus. Toivoa tarvitsemme erityisesti silloin, kun rauha ei ole itsestäänselvyys. Toivo valaa uskoa tulevaisuuteen sekä ennen kaikkea antaa voimaa tavoitella meille kuuluvia oikeuksia ja oikeudenmukaisempaa maailmaa. Rauhaa on saada kasvaa juuri sellaiseksi kuin on. Rauhaa on olla ylpeä omasta identiteetistä ja kehosta. Rauhaa on saada rakastaa ketä haluaa. Rauhan rikkomiselle tai kyseenalaistamiselle ei tule antaa yhteiskunnassamme yhtään sijaa. Ihmisoikeuksien merkitys korostuu aikana, jolloin epävarmuus ja konfliktit koettelevat kaikkia, mutta etenkin jo valmiiksi haavoittuvassa asemassa olevia ihmisiä. Toivo on yhteisössä, toisissa ihmisissä. Helsinki Pride -yhteisön tehtävä on luoda ja ylläpitää toivoa silloinkin, kun se tuntuu vaikealta, kun ympäröivän maailman viesti on satuttava. Rauha ja toivo syntyvät tekojen kautta, ylpeydellä ja yhdessä.
jaahas tähän loppuikin sitten juttelu tinder-mätsin kanssa <oon mä kyllä tänään muutaman kyyneleenkin valuttanut, kun katsoin videoita rafahista viime yöltä
01:51
Huora saa ansionsa mukaan. Eipä enää puhko naapureiden renkaita.
Mitä miinuspuolia kansallissosialismissa on?
>Tuhoa nuoren miehen maine perättömillä raiskaussyytöksillä >Kuva ja nimi alkaa leviämään netissä >Välit kavereihin katki sen takia Naiselle 4000€ sakko tästä lystistä https://www.is.fi/turun-seutu/art-2000010447503.html Hyvä maa vittu :D
hääkakku saapuu

Hintsa meni miehen makuuhuoneeseen ja antoi riisua itseään

Miksi Hintsa meni toisen makuuhuoneeseen ja antoi riisua itseään, vaikka oli tehnyt selväksi ettei kyseessä ole treffit? Tuollainen käytös johdatteli tahallaan miestä harhaan ja antoi ymmärtää toisin naisen aikeista. Nyt sitten ulistaan ahdistelusta, vaikka itse aikaansaatiin tilanne menemällä toisen kotiin ja riisuuntumalla suutelun jälkeen. Onko kyseessä rikos? https://www.iltalehti.fi/ulkomaat/a/1e90229f-e5bf-4b9a-8b42-786e42e6b246 NYT kertoo kuuluisan vuorikiipeilijän ahdistelusta – Masturboi Lotta Hintsan vieressä Lotta Hintsa kertoo New York Timesin haastattelussa ikävistä kokemuksistaan vuorikiipeilijä Nirmal Purjan seurassa. Hintsa kertoi, että Nepalissa työtapaamisen aikana ”eräs hyvin kuuluisa mieskiipeilijä” suuteli häntä täysin varoittamatta. Hintsa paljasti NYT:n haastattelussa, että kokemus oli häiritsevämpi, kuin mitä hän oli kirjassaan kertonut. Hintsa kertoi, että kyseessä oli menestynyt nepaililainen kiipeilijä Nirmal Purja. Hintsan mukaan Purja oli kutsunut hänet sviittiinsä. Hän oli tehnyt Purjalle jo etukäteen selväksi, ettei kyseessä ole treffit. Sviitissä Purja oli kuitenkin toiminut toisin ja kosketellut Hintsaa ilman hänen suostumustaan. Purja johdatteli suomalaisen makuuhuoneeseen, jossa hän riisui Hintsalta paidan sekä kiipeilyshortsit. Nepalilainen yritti riisua myös Hintsan rintaliivit. Hintsa kertoi yrittäneensä kieltää Purjaa useaan kertaan, mutta tilanne lopulta eteni siihen, että nepalilainen masturboi hänen vieressään. – Minun on vain päästävä pois tästä ja ajateltava, ettei tätä koskaan tapahtunut, Hintsa muisteli ajatelleensa tuolloin. Purja kieltäytyi NYT:n haastattelupyynnöstä ja kiisti syytökset asianajajansa välityksellä.
naiset suunnitteli miesten uikkarit
Miltä teistä m*ehistä tuntuu kun teitä ei tarvita enää mihinkään?
Ilmastointilaite imee kämppään sellasen alipaineen että korvissa soi SAATANA VITTU IKINÄ EI VOI OLLA HYVIN
00:12
greta pidätetty
lopetan lautailun. paskaa nykyää vaa. löytyy 587 kultatilipäivää. jaan noi kahelle parhaalle viestille -> GO!
Kusensiniset manletit ja Islannin jätti :D Stubb on 189cm pitkä, joten siitä voi päätellä Islannin jätin pituutta.
Kuvan mies tulee luoksesi syömään, mitä tarjoat hänelle?
Minkälaista hattua pidätte kesällä päässä?
00:54

Onko Kape Aihinen rasisti?

Nykyaikana työvoimasta ei enää puhuta näin, ainakaan julkisesti. Kape sanoo rivien välistä, ja melko suoraan, että suosii suomalaista työvoimaa. Se on yhdenvertaisuuslain vastaista. Rohkea jätkä, saa nähdä kuka ja koska pahoittaa ensimmäisenä mielensä.
Nuori Ohisalo vaihto-oppilaana Pariisissa 😍
00:22
Aasialainen tyty tuli käymään Suomessa. Suomalaiset naiset kys-tarkkailussa kun tajuavat että suomalainen mies on eliittiä ja kysyntää riittää maailmalla 😂
poliisit ajanu 10km perseessä kiinni mitä teen?
Tää kiteyttää täydellisesti modernin länsimaisen sivilisaation
00:58
huutista :D
Hyvä todistus tuli vittu..,
Imuri lattialla on hikkyjen ostoskärrytesti.
aamupalaa masukille ja sit csgo. huutista lampaille bää bää onko kivaa murjottaa sielä
Mitkä on teidän vakiosetit kun ryyppäätte? Tarvis saada vähän inspiraatiota omiin
Aikooko nyymi äänestää?
Miksi persut haluaa, että bussikuskit pissaa puskaan?

Auttakaas nyt miestä mäessä kun ei mene kovaksi

Olen parikymppinen en polta, en käytä alkoholia, ei ylipainoa. Urheilen todella paljon ja olen todella hyvä kuntoinen. Viimeisen kolmen tinder deitin kanssa on nyt käyny seuraavanlaiset tilanteet eli kovaksi ei mene millään. Sildenafil oli viimeksi testissä eikä auttanut silti. Naisista tilanne ei ole ollut kiinni ovat olleet oikein hyvän näköisiä yms kiinnostavia. Tästä vaan alkaa tulla takaraivoon todella massiivinen paine mikä ei varmasti helpota asiaan. Oletus oli että sildenafil auttaisi mukavasti mutta ei... Tiedostan olevani jännittäjä tyyppiä enkä myöskään mikään kokenut näissä hommissa vaikka ei suoranaisesti burgerointi pelota yhtään vaan lähinnä yleisesti se tilanne. Olen myös viime kuukausina saanut pornon katsomisen hyvin nolliin ja vähentänyt runkkaamisen myös hyvin minimiin. Auttaisiko siis mahdollinen nofap meemi yms tilanteeseen mahdollisesti. Ennemmin nalli palaisi 10sekuntin jälkeen kun että käy näin. Kovan ja hyvin fyysisesti rasittavan treenaamisen vaikutusta olen myös miettinyt asiaan.
Kuulitteko jo että äärioikeistolainen oli osallisena puukotusvälikohtauksessa eileen saksassa? Media hoitaa.
No nyt on tytöllä muhkua!
Postaa ilmeesi kun luet omaa kanta.fi
Ukrainalainen poliisi joutui vangiksi Venäjälle. Kuva ennen vankeutta ja vapautumisen jälkeen.
Todistin äsken ratikkapysäkillä tapahtumaa, jossa umpisekaisin oleva kotimainen mies uhkaili maahanmuuttajamiestä. Ensin pysäkillä olevat naiset asettuivat suojamuuriksi ja puhumalla pyrkivät ratkaisemaan tilanteen. Öykkäröijä riehui ja lopulta ryntäsi läpi muurin. Sekunneissa paikalla ollut maahanmuuttajamies kaatoi varmoilla otteilla öykkäröijän maahan ja piti maassa. Poliisia odoteltiin. Ratikkakuski kertoi, että tulossa on. Kiitos kanssakaupunkilaiset. Meillä on toivoa.
Arvostele hikkyluolani
>postaa halvempi ruoka <4,19€
Mitä mieltä ukrainan rumasta örkistä tselenskystä
jotta totuus ei unohtuisi
Harmi ettei tollakaan pistemäärällä päässy parempaan tehtävään ku hoitajaks
Nuolin eilen pimppiä ja nyt on tuo kielen alla oleva jänne tms kipeänä onko normaalia?

UUSI WOJAKKI MESTARITEOS SAKSAN TAPAHTUMASTA

.
arvaa kuinka vanha tää on
Vihdoin pääsin 1% kerhoon. Kysy mitä vaan 1% jengiläiseltä.
Feministipuolue on päättänyt järjestäytyä ylilaudalle tarkoituksena havainnoida täällä ilmenevää naisvihaa luoden strategillista sunnitelmaa sitä hälventääksemme.
00:17
Onko näistä enemmän videoita?
! HÄPPENINGS ! Nuoren henkilön ruumis taas löytynyt. Oliko itsemurha vai oliko vain hauskoja pelihetkiä? mikä oli tekijän ihonväri? Uutta tietoa, tappo tai murha kyseessä: >Poliisi tutkii tapausta tappona. Kuolinolosuhteet ovat epäselvät. Rikosnimike voi muuttua esitutkinnan edistyessä. >Iltalehden tietojen mukaan kuollut on vuonna 2008 syntynyt poika. Kuollut löytyi niin sanotun Emäkosken rannalta. Vainajan nimi on todennäköisesti Casmir Alfa Romeo Aliranta. Äitinsä kommentoinut tapahtumaa facebookissa (ellei ole trollitili) Nokian sivistysjohtaja kommentoi: >Nokian sivistysjohtaja Mika Seppänen sanoo Ylelle, että poliisi tiedottaa tapauksesta tarkemmin. >– Erittäin harmillinen uutinen. Tieto on olemassa ja se on tavoittanut meidät, voin vahvistaa sen. >Ei epäiltyjä >Poliisilla ei ole toistaiseksi ketään epäiltyjä tapauksen vuoksi. >Rikosylikomisario Jari Kinnunen Sisä-Suomen poliisista ei ota kantaa tekotapaan, koska tutkinta on aivan alkuvaiheessa ja tilanne epäselvä. >– Tässä on tilanne se, että nimike voi muuttua. Siksi en puhu rikosnimikkeestä. Mahdollisuuksia on monia. Voi olla, että tämä ei ole ollenkaan rikos, Kinnunen sanoo.
Moi mitä teet tänään
Vuokrasin pakun, millä vitulla tää käynnistyy?
Kertokaa lapsuuden asioita, joita ette voineet vain käsittää miten se on mahdollista. Ap aloittaa: >kaikki joet valuvat mereen Niinkun miten vitussa toi on mahdollista :D
oot pokeripöydässä ja käteesi tupsahtaa nämä kortit mitä teet
01:58
Huutista! Sushi-larppaus ei ollutkaan meemi! >Tapaa muija Tinderissä >Lupaa viedä muija lounaalle >Sopikaa tärskyt kaupungille >Vie muija sushi-ravintolaan <Miksi juuri sushille? <Muija yhdessä Tinder-kuvassa syömässä sushia <Mainitsee myös sushin descriptionissa sushi-emojin kera <AP laskee 1+1 ja päättelee, että muija tykkää sushista >Sushit tulee pöytään >Muija ei osaa käyttää puikkoja kunnolla. Pitää kättä puikkojen alaosassa siten, että sormet melkein osuu puikkojen päässä olevaan sushiin >Muija ei näytä tajuavan "etikettiä". Ei ymmärrä esimerkiksi ymmärrä garin (inkiväärin) merkitystä. Ei laita aluksi soijakastiketta kuppiin >Sushi ei tunnu maistuvan >Muija saa jäätäviä reaktioita inkiväärin ja wasabin voimakkaasta mausta >Jokaisen sushin jälkeen kommentteja tyyliin: "Ohhoh. Olipas se erikoinen." Vaikka kaikki hänen sushinsa olivat täysin klassisia >Lopulta muija jättää syömättä 5/10 kpl susheistaan Mitä nyt vittua oikeasti?! Vaikea käsittää, että jotkut ei tykkää sushista. Ja ei siinä jos ei tykkää, mutta miksi vitussa sitä pitää sitten larpata?
Tekosyysi ettet vie lastasi pikku prideille? Vapaan seksuaalisuuden ilo kuuluu myös lapsille
Kokemuksia "neggaamisesta", eli siis kun yrität iskeä naista niin haukut sitä. Onko toimiva taktiikka?
Hyvä tuomio vittu ":D". Ukolta meni kaverit, ystävät, sai masennuksen, menetti käytännössä koko nuoruutensa, sen naamakuvaa leviteltiin netissä "pedofiilinä ja raiskarina" ja lopuksi möttönen myönsi että valehteli. Tuomio oli 50 päivää ehdollista ja 4000e hiluja taskun pohjalle parin vuoden helvetistä :D
Elastinen ja ISO H mestoilla KÄDET ILMAAN!!! SUOMIRAPIN KUNINKAAT JOU JOU JOU!!
postaa reaktiosi
Löytäispä jostakin tällaisen kauniin tytyn jonka kanssa tuunailla erilaisia autoja :)
Kaunein ♥️
Puukotus kaivarissa https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/f010ecb2-510e-40f6-bde8-a676f4f7dfab
Kuumottaa rajusti kämpästä ei pääse ulos ellei mene talkoiden kautta
Pistin puhelimesta vittuun tikitokit, instat, snäpit ja kaiken muun paskan. Lisäksi aloitin urheilun. Elämänlaatu parani 1000 %.
VITTU MIKS TE ETTEJUTTELE MULLE MULLLA ON TYLSÄÄ
miltä tissinalunen maistuu?
mikä eläin tää on
Miks jotkut kalevit väittää, ettei helteellä ruoka maistu ja silloi ei tarvitsisi syödä.
>Ylilaudan ylläpito on nostanut sivuilleen poliisin viestintäosaston nimissä tehdyn varoituksen Luottakaa toimittajiin, ovat varmistaneet asiantuntijalta että Kultastickyt Ylilaudalla ovat ylläpidon nostoja.
00:34

Onpas söpö

tyty!
00:20
Nämäkin panee
Jäin eilen eilen kiinni törkeästä rattijuopumuksesta ja mulla lähtee nyt työt alta.. sitä saa muut miettiä oliko järkevää poliiseilta. Paska maa viedään elanto mieheltä
Mitähän sieltä tänään tuli? :)
Jäin naapurille kiinni siitä että en lajittele jätteitä eli lasipurki ja biojäte ja kaikki vaan samaan pussiin ja roskiin ja roskakatoksessa tuli aika ikävä tunnelma ku naapuri alko huutamaan että menee niiden taloyhtiön laskuun ja asukkaiden laskuun jos ei lajittele nii rupesin vaa esittää turbovammasta ja itkukurkussa sanoin että en osaa lajitella ja kukaan ei oo opettanu En vie enää ikinä roskia aamulla tai päivällä haistakaa ihmiset vittu
00:26
oho :D
Lampaille pitäisi palauttaa 6 päiväinen työviikko. Suomen huono taloustilanne on lampaiden syytä. Ma-La pötköttelyt kuuluu rotille. Muutenkin miten ihmeessä valtio pystyy jatkossa maksaa rotille hyvä elintaso jos lampaat ei määi enempää? Kuvan viesti koskee vain lampaita, ei rottia. Maailma on meidän leikkikenttä jonka ylläpito kuuluu lampaiden vastuulle.
Vihreiden Sofia Virta paljastaa Ylilaudan järkyttävän naisvihan
00:14
OPERAATIO L'AMOUR TOUJOURS SUOMEN SPOTIFYLISTAN YKKÖSEKSI MIKSI? Saksalaiset kansallismieliset ryhmät ovat valinneet tunnuksekseen "L'amour toujours" -kappaleen melodian korvaten kappaleen alkuperäiset sanat iskulauseella "Ausländer raus, Ausländer raus, Deutschland den Deutschen, Ausländer raus" (ulkomaalaiset ulos, Saksa saksalaisille). Tämä vuosituhannen vaihteen tanssilattioiden hitti on kivunnut lähiaikoina monen maan Spotifylistan kärkeen osoituksena tuesta saksalaisille kansallismielisille toimijoille, jotka ovat omassa maassaan ajojahdin kohteina. MITEN? >kuuntele Spotifyn kautta Gigi D'Agostino - L'Amour Toujours
Minkälainen hyttystilanne? Missäpäin asut? Maalla vai taajamassa? >Aivan vitun paha >Keski-Suomi >Maalla Muutin muutama vuosi sitten maalle ajatuksena, että voi sitten istua kesäiltoja ulkona chillaten ja nauttien luonnon rauhasta. Nyt jo 4. kesä alkamassa ja aivan vitun paljon hyttysiä, sillain että ei ainakaan rauhassa voi istua ja lapset nyhjää sisällä kun ei voi mitään tehdä ilman hirveitä määriä myrkkyjä. Ja silloinkin änkeävät kuitenkin silmille. Tää tilanne on sen verran raskas, että ollaan jopa mietitty poismuuttoa vaikka paikka muuten miellyttää. Vituttaa ettei osannut ajatella että tämmönenkin vois olla ihan todellinen ongelma, kuitenkin mökkeillyt koko ikäni eikä pahasti oo koskaan häirinnyt. Alkukevät oli upeeta aikaa kun lämmin eikä mitään ongelmaa hyttysistä, pysty ulkona tekeen ja oleen vapaasti. Olispa aina alkukevät.
Ompas Trump kuihtuneen näköinen. Kuva eilisestä tiedotustilaisuudesta.

Jamal eiiiiiiiiiiiih!

Ei saatana tätä kädetöntä ja munatonta yhteiskuntaa "Ahdistelutapauksia epäillään olleen tänä keväänä vähintään 8–10, mutta poliisi arvioi uhrien määrän olevan neljättä vuotta jatkuneen toiminnan vuoksi useita kymmeniä. Savon Sanomien mukaan viime vuonna mies meni koskettelemaan 14-vuotiasta tyttöä kauppakeskus Apajan portaikossa Kuopion keskustassa. Sivullinen keskeytti teon. Itä-Suomen poliisin rikosylikomisario Mikko Lyytisen mukaan sarja-ahdistelija ei ole ollut suoranaisesti ympäristölleen vaarallinen. Häntä ei ole epäilty pahoinpitelyistä tai raiskauksista. Lyytisen mukaan miehen toiminta on siinä mielessä ainutkertaista, ettei hän näytä mitään rauhoittumisen merkkejä. – Mies ei ota oppiakseen. Lyytisen mukaan kuulustelut käydään tulkin välityksellä, ja siksi on ollut vaikea arvioida hänen motiivejaan tai ymmärrystään. Tekojen tuomittavuuden hän kuitenkin ymmärtää. – Saatujen tuomioiden perusteella hänen on täytynyt se viimeistään nyt ymmärtää. Aika pitkään voi tällaista harrastaa, ennen kuin joutuu tiilenpäitä lukemaan." https://yle.fi/a/74-20091114
00:27
Mitä vittua ykät teki nuorena ku ei ollu älypuhelimia, somea tai edes nettiä? :DD Mahtoi olla vitun tylsää.
meille tulee rakkaan kanssa masukki :3
Iso Kyynel - nyyh ! Mediapersoona Iida Vainiolla on paljon merkintöjä ulosottorekisterissä. Kaikkiaan merkintöjä on 10. Vain yhtä velkaa on lyhennetty, ja tätä velkaa on lyhennetty 112 euron verran. Velkojina Vainion kohdalla on muun muassa perintätoimistoja, hyvinvointialue, pankki ja vakuutusyhtiö. Myös joukkoliikenteen tarkastusmaksu on jäänyt maksamatta Helsingissä. https://www.iltalehti.fi/viihdeuutiset/a/3db4cf53-d5f8-4f7c-b85b-ea64ef055af1 OF? - soon?
30.v Of-naisesta vaimo...Uhka vai mahdollisuus? Tähän lankaan vain vakavaa keskustelua miesten kriteereistä naisille. Samalla myös virallinen kissalanka!
Paljon te vedätte kaloreita päivässä?
Käyn joka ilta lähikaupassa ostamassa kaikki syötäväksi sopivat -60% lihat pois ja laitan pakkaseen. Tänään tein inventaarion. Suurin osa priimaa broileria, yksi vähän heikomman tason broileripaketti ja jonkun verran nautaa. Kaikkiaan karvan verran alle kymmenen kiloa lihaa. Säästän näin ruokakuluissa n. 250€ joka kuukausi. Tästä on tullut ihan mukava ja mieluisa harrastus.
shoppailemassa
00:21
Aion lopettaa aktiivilautailun ja luovutan tässä langassa kaikki jäljellä olevat 185 kultatilipäivääni yhdelle (1) satunnaiselle onnekkaalle nyymille.
Mikä vittu suomalaisia nykynaisia oikein vaivaa? Ulkona kun on hameet ja topit päällä niin kirjaimellisesti 9/10 naisesta on joku vitun leima ja vieläpä mahdollisimman mitäänsanomaton ja mahdollisimman näkyvällä paikalla. Veikkaampa, että niillä lopuillakin on joku vitun perhonen piilossa jossain. Elämän koulu kaikilla?
Jahas - onkos autoonne tehty tehokkuuden lisäämistä ? Eikö kallut ymmärrä että juurikin ne viritetyt autot lisäävät kasvihuonekaasupäästöjä ja ilmasto lämpenee ?!?!?!?!?!? 1.6.2024 alkaen autot joihin on tehty ohjelmistopäivityksiä, virityksiä, niin että autosta tulee piirun verran tehokkaampi, ovat uuden lain silmissä laittomia - koska niiden päästöjä on manipuloitu. ISTUTAAN sohvalla Hyvinkäällä Akseli Saarreharjun ja Veikka Hännikäisen kanssa. Juodaan vissyä, kahdesta syystä. Ensinnäkin on lämmin kevätiltapäivä, ja siksi janottaa. Toiseksi Saarreharjun ja Hännikäisen kertoma tarina saa kurkun kuristamaan. Nämä parikymppiset miehet ovat kesäkuun alusta lähtien lainsuojattomia, jos jatkavat liiketoimintaansa, autojen ohjelmapäivitysten tekemistä. Tavallaan toiminnasta tulee laitonta mutta oikeastaan ei. Asia on byrokraattinen, joten aloitetaan alusta. HÄNNIKÄINEN ja Saarreharju päättivät vuonna 2020 perustaa firman nimeltään Auton Ohjelmointi. Firmassa tehdään autoihin ohjelmistopäivityksiä, virityksiä. Päivitys muokkaa esimerkiksi auton moottorinohjausyksikön toimintaa niin, että autosta tulee piirun verran tehokkaampi. Hännikäinen on markkinointi- ja viestintäihminen, ja Saarreharju on autoasiantuntija. Hän asentaa kullekin asiakkaalle räätälöidyn ohjelman. Bisnes luisti hyvin. Kaksi vuotta sitten kaverit muuttivat Hyvinkäälle päätoimipisteensä. Täällä on tilaa, rakennettiin nosturikin. Markkinointiin panostettiin kovasti. ”Tällaisia firmoja on Suomessa kymmeniä, ellei satoja. Ollaan päästy Googlessa jo isoimpien kilpailijoiden ohi. Viime vuonna tuplattiin liikevaihto, asiakkaita oli noin 250”, Hännikäinen sanoo. Tänäkin vuonna piti tuplata, mutta uuden tieliikennelain takia pieleen meni. HÄNNIKÄINEN ottaa lisää vissyä ja pohtii. ”Varmaan tyyliin vuosi sitten me kuultiin tästä uudesta tieliikennelaista.” ”Joo, olisiko ollut ennen viime kesää, kun ensimmäisiä huhuja alkoi tulla”, Saarreharju sanoo. Uudessa laissa halutaan estää pääasiassa raskaan liikenteen ajoneuvojen päästömanipulointi. Palataan siihen myöhemmin, sillä laki koskee myös henkilöautoja. Laki linjaa, että päästömanipuloinniksi katsottavia palveluita ei saa enää myydä. Ajoneuvoon tehtävät muutokset määritellään manipulaatioksi, jos niillä on vaikutusta siihen, mitä pakoputken päästä tulee ulos. Ohjelmistopäivitykset voivat vaikuttaa päästöihin, joten Hännikäinen ja Saarreharju alkoivat selvittää asiaa: vaikuttaisiko laki heidän bisneksiinsä? ”Mutta me tehdään vain ohjelmistopäivityksiä, emme tee päästömanipulaatiota eli mekaanisia muutoksia, poista osia tai ohita päästöjenvähennysjärjestelmiä. Toimintamme on laillista, ajateltiin”, Hännikäinen sanoo. Tavallaan he olivat oikeassa. Autoille saa uuden lain jälkeen yhä tehdä tehopäivityksiä. Virittäjän pitää kuitenkin pystyä todistamaan, että ohjelmointi ei lisää auton päästöjä. Ohjelmointi pitää siis muutoskatsastaa. Tämä vaatii, että ohjelmalle on tehty Liikenne- ja viestintäviraston (Traficom) vaatimat tyyppihyväksynnän päästömittaustutkimukset viraston hyväksymässä tutkimuslaitoksessa. Se maksaa tuhansia euroja. Ensin Saarreharjua ja Hännikäistä harmitti, kunnes he näkivät mahdollisuuden. He todistaisivat virastolle, että ohjelmistopäivitykset eivät lisää päästöjä ja saisivat kilpailuedun: meiltä saa virityspalveluita laillisesti. Pieleen meni. MINKÄ vuoksi laki on alun perin säädetty? Kyse on raskaan liikenteen päästövilpin suitsemisesta EU-tasolla. On huomattu, että raskaan liikenteen autoista poistetaan lakisääteisiä päästövähennyslaitteita. Se on paha juttu. Auton Ohjelmointi kutsui Liikenne- ja viestintäviraston edustajan keskustelemaan podcastiin, jossa todettiin, että raskaan liikenteen pienhiukkaspäästöt aiheuttavat enemmän ennenaikaisia kuolemia kuin liikenneonnettomuudet. Miksi vilppiä sitten tehdään? Suomen kuljetus ja logistiikka ry eli SKAL teki aiheesta kyselyn jäsenilleen. 854 jäsenyritystä vastasi. ”Piirtyi kuva, että päästövähennyslaitteet toimivat erityisesti talviolosuhteissa huonosti. 80 prosentilla oli ollut normaalista poikkeavia ongelmia niiden kanssa. 70 prosenttia sanoi, että oli kuluneen talven aikana joutunut korjaamaan päästövähennyslaitteita”, sanoo SKAL:n asiantuntijapalveluiden johtaja Petri Murto. Kuusi prosenttia vastaajista kertoi ohittaneensa laitteita näistä syistä. Päästövähennyslaitteita kirotaan alalla, mutta silti uusi laki on Murron mukaan otettu pääasiassa hyvin vastaan. Se vähentää kilpailuedun saamista vilpillä. ”Firmat laittavat rahaa siihen, että pitävät laitteet kunnossa ja korjaavat niitä. Ei se käy, että toinen ratkaisee sen niin, että kiertää laitteiston ja tupruttaa haitallista päästöjä.” Aiemminkin manipulointi oli laitonta, mutta nyt sanktiot nousevat uudelle tasolle. Pahimmillaan rapsu on 30 000 euroa. Poliisi valvoo raskasta liikennettä ratsioissa. Lain pääsyy on siis raskaan liikenteen päästövilpin estäminen. Samalla laki niittää tuhoa autonviritysalalla. SAARREHARJU ja Hännikäinen tekivät suunnitelman. He tarkastaisivat, mitkä olivat yleisimpiä moottorityyppejä, joihin he tekivät ohjelmistopäivityksiä. Sen jälkeen he räätälöisivät näille moottorityypeille ohjelmistot ja käyttäisivät tyypit päästömittaustesteissä. Näin he todistaisivat, että päästöt eivät kohoa päivityksen myötä, ja toiminta olisi laillista. Se olisi kallis investointi. Päästömittaustestit maksavat alkaen 3 000 euroa per moottorityyppi Teknologian tutkimuskeskus VTT:llä. Moottorityyppejä pitäisi testauttaa useampia, ehkä viidestä kymmeneen, jotta suurin osa asiakkaista saataisiin pidettyä. ”Kyseltiin asiaa VTT:ltä asiasta. Ne olivat ihan pihalla”, Saarreharju sanoo. Päästömittauksia ei kuulemma voinut tehdä moottorityypin mukaan. Jokainen yksittäinen auto pitäisi käyttää yksittäin päästömittauksissa. Suomeksi: jokainen asiakas maksaisi firmalle tuhansia euroja. Saarreharju vaati selityksiä, ja VTT lupasi palata asiaan. ”Sitten sain sähköpostia, että koska ohjelmistomuutoksista tulee rangaistavia 1.6. lähtien, he eivät halua auttaa meitä tässä asiassa”, Saarreharju sanoo. SAARREHARJU ottaa vissyä. Näkee, että ketuttaa. Hännikäinen vääntää vielä asian rautalangasta: ”Eli VTT – ainoa paikka, jonka testin Traficom hyväksyy – ei halua, että me maksetaan niille kymmeniätuhansia euroja, jotta me voitaisiin harjoittaa liiketoimintaamme laillisesti”, Hännikäinen sanoo. Saarreharju alkaa saada kierroksia: ”Kyllä mä olin kiukkuinen. Laitoin Traficomiin viestiä ja kysyin, miten tämä voi olla mahdollista. Sieltä sanottiin tyyliin: onpa harmillinen tilanne.” Oli vielä yksi mahdollisuus. Jos kaksikko löytäisi yrityksiä, jotka ovat saaneet ohjelmistopäivityksilleen päästömittaustodistukset, jotka Liikenne- ja viestintävirasto hyväksyisi, he voisivat myydä sellaisia päivityksiä asiakkailleen. ”Verkostoiduttiin ulkomaalaisten tekijöiden kanssa, kyseltiin viranomaisilta, käännettiin kaikki kivet ja kannot”, Hännikäinen sanoo. Liikenne- ja viestintävirasto on kuitenkin hyvin tarkka sen suhteen, mitä todistuksia se kelpuuttaa. Kaksikko löysi yhden toimijan, joka on yhdysvaltalainen APR eli Audi Performance Racing. Se oli laiha lohtu. APR:n ohjelmistoja voi laittaa vain Volkswagen-konsernin bensa-autoihin, jotka ovat vuosimallia 2015 tai uudempia. Auton Ohjelmoinnin asiakkaista vain 10–20 prosentilla on tällainen auto. EIKÖ ole epäilyttävää, että autoista tehdään tehokkaampia – eikö se ole liikenneturvallisuusriski? Saarreharju naurahtaa. ”Tuolla on teillä Tesloja, jotka kiihtyy nollasta sataan kahdessa sekunnissa. Meidän päivityksissä on pääosin kyse siitä, että johonkin diesel-Škodaan saadaan parikymmentä hevosvoimaa lisää. Vähän hymyä ihmisten arkeen”, hän sanoo. https://www.hs.fi/visio/art-2000010425281.html
Ylioppilas Kulmuni. Nyt ois akuutti tarve nähdä kokovartaloversio tästä.
00:50
Huutista kusipäälle :DD possu vähän ärähtää niin nalle juoksee
Kehonpaino treenin palauttelu ruoaksi tälläset 💪💪
Ihmiset.. 🤣🤣

Afrikan Isiksellä on paremmat insinöörit kuin Venäjällä

Remove ads with Gold »