Remove ads with a Gold account »
KIRKKONUMMEN KOLMOISSURMASTA KESKUSTELUA. Kuka murhasi erittäin raa'asti Veikko Rytkösen ja Berit Anderssonin sekä jätti heidän muutaman kuukauden ikäisen vauvansa hukkumaan rikkoutuneeseen vesisänkyyn? Syitä tekoon on etsitty niin ihmissuhdepuolelta, reipasotteisena yrittäjänä tunnetun Veikon bisneksistä kuin ryöstömurhateoriastakin. Tapaus on kuitenkin kaikista tutkimuksellisista ponnisteluista huolimatta edelleen selvittämättä. Poliisi-TV:n juttu aiheesta: https://yle.fi/aihe/artikkeli/2008/08/25/kirkkonummen-kolmoissurma Täältä löytyy ex-Poliisi-TV-juontaja Marko Niemen podcast aiheesta: https://areena.yle.fi/podcastit/1-50640985
240 replies by 45 users
Rytkönen, Andersson ja pieni Jessica vain hieman ennen raakoja surmatekoja.
Poliisi ei ole kommentoinut koskaan yksityiskohtaisesti tekotapaa, koska tekotapa on poliisin lisäksi luonnollisesti myös tekijän tiedossa ja häneltä poliisi mielellään kuulisi tästä. Se kuitenkin tiedetään, että teossa on käytetty kahta teräasetta ja sekä Rytkösellä että Anderssonilla oli kallo halki. Rytkönen oli löydetty sängyn vierestä lattialta istuvassa asennossa ja yläruumis sänkyyn nojaamassa. Hän oli siten todennäköisesti ehtinyt puolustautua ennen kuolemaansa.
Surmatekojen lisäksi talosta oli varastettu Rytkösen muistikirja ja kirjeteline, jossa Rytkönen säilytti yrityksensä rahoja. Muuten talo oli ollut suorastaan poikkeuksellisen siistissä kunnossa.
Huomattavan rahamäärän sisältänyt kirjeteline oli ilmeisesti ollut kuvassa näkyvän keittiön kaapiston avohyllyillä.
Rytkösen ja Anderssonin makuuhuone oli kuulemma ollut kauttaaltaan veri-vesisotkussa, koska vesisänky oli rikkoutunut surmatekojen yhteydessä. Tämä seikka oli myös omiaan sotkemaan teon tekijästä tai tekijöistä makuuhuoneeseen mahdollisesti jääneitä jälkiä.
Surmatalo sijaitsee Kirkkonummella, pienessä Volsin kylässä. Kuvassa näkyy etäisyys naapuritaloon.
Veikko Rytköstä oli uhkailtu ennen surmatekoja, mistä johtuen hän lähti työkeikoilleen aseistautuneena. Hänen autonsa tuulilasiin oli myös ammuttu reikä. Lisäksi Rytkönen oli saanut noin viikkoa ennen surmatekoja erikoisen hinauspyynnön lähialueelle keskellä yötä. Kyseisellä paikalla ei kuitenkaan lopulta ollut ketään. Tämä hinauspyyntö oli Rytköselle tullut niin sanotun "Paanasen kirjeen" muodossa.
Kiinnostava case. Aloin kuuntelemaan podcastia.
Ääni sille Rissaselle mitä se yks mielisairaalasta karannut Minfolainen kailottaa. Ääni siksi, jotta se vatipää ilmestyy tännekkin
Onko tuo Niemi tekijä?
Huumeisiin sekaantui ja uhkas vasikoida. Nyt kävi näin.
huono kuva jäänyt suomen poliisista kun noita kuunnelut läpi
On esitetty, että surmatekojen tekijä tai tekijät ovat päässeet sisälle taloon joko tässä kuvassa näkyvästä, ja jostain syystä lukitsemattomana olleesta, autotallin ovesta tai seuraavan kuvan takaovesta. Korjaus: Uudempi käsitys on, että autotallista ei ole kulkuyhteyttä asuintiloihin. Tätä reittiä ei siten ole voitu käyttää.
Talosta on todennäköisesti poistuttu takaovesta, joka osoittaa metsään, jonka läpi on edelleen jatkettu huomaamattomasti pois alueelta.
Eräs kysymysmerkki on myös se, mikseivät naapuritalon jykevät vartiokoirat ilmoittaneet yöllisestä liikkeestä naapuripihassa. Veikko Rytköseltä oli joskus kysytty, että "sinä et sitten koiraa ole hankkinut?". Tähän Rytkönen oli vastannut, että "ei tarvitse hankkia, kun naapurin koirat haukkuvat meidänkin vieraat". Mikseivät koirat siis haukkuneet surmayönä?
Kuuntelin areenalta rikospodcastia, jossa oli useampi jakso tästä casesta. Jäi vaivaamaan todella paljon…
Erään tiedon mukaan Veikko Rytkösen surmaamisesta olisi tarjottu 100 000 markkaa muuan "Soraliikemiehen" toimesta. Kyseinen liikemies on operoinut lähellä niin sanottua alamaailmaa. On jäänyt epäselväksi, onko poliisi koskaan tutkinut hänen mahdollista osuuttaan tapahtumiin. "Soraliikemiehellä" oli myös yhteisiä bisneksiä ainakin toisen Punavuoren kaksoissurman uhrin kanssa. Punavuoren kaksoissurma tapahtui vuonna 1991 ja siinä surmattiin kaksi rikolliseen toimintaan sekaantunutta liikemiestä. Uhrit löydettiin Volkswagen Golfiin sullottuna Helsingin telakalta vasta vuoden 1992 puolella. Ilmeisesti myös Veikko Rytkönen tunsi ainakin toisen Punavuoren kaksoissurman uhreista. Ohessa kuva Rytkösen ajokortista.
Tässä on puolestaan kuva Berit Anderssonin ajokortista. Ajokortti voisi olla voimassa tänäkin päivänä.
Tää on kyllä mystinen case. Kumpa selviäis joskus.
sinne on saavuttu metsän kautta luultavasti.. sekä menty hiljaisesti taloon, joko ovesta avaimella tai avoimesta ovesta.
Masala guys never die!
Ns. Paanasen kirje, jonka Rytkönen sai viikkoa-paria ennen murhaa. Jotkut lähteet sanovat kirjeen tuodun postilaatikkoon, mutta alkuperäisessä Poliisi-TV:n insertissä sanotaan sen tökätyn talon ulko-oven rakoon.
Tuo ensimmäinen, ilmeisesti vuoden 1991, Poliisi-TV-jakso olisi kyllä mielenkiintoista nähdä. Siinä kuulemma käsitellään ajan hengessä melko rohkeasti tätä tapausta.
Ei se merkittävästi eroa tuosta uusinnasta. Uhrit taustoitetaan hieman tarkemmin noiden ajokorttikuvien yms. avulla, takaoven kerrotaan olleen auki poliisien saapuessa, ja Paanasen kirje esitellään.
Kirjeessä sanotaan hyvee iltaa, eli saman päivän iltana kirje on jätetty johonkin? Missä Rytkönen silloin itse oli? Paljonko oli ajallinen etäisyys kirjeen saamisesta 23.30 hetkeen? Kirjeestä syntyy vaikutelma, että sitä on kirjoitettu liikkuvassa autossa tai tahallaan yritetty kirjoittaa "epätasaisesti", kun taas "allekirjoituksen" Paananen näyttäisi olevan enemmän se todellinen käsiala. Noiden a-kirjainten perusteella sanoisin, että kirjoittaja on nuori nainen.
Joo, kirjoittaja nainen. Ja kouluja käynyt enemmänkin.
Olen tämän joskus aiemminkin sanonut, mutta muistan jokunen vuosi sitten vauvapalstan keskustelusta oudon kommentin. Siinä oli jotenkin, että tuskin näin vanhaa tapausta kannattaa enää tutkia, että aivan turhaa enää. Tuli tunne, että tuollaisen kirjoittajalla täytyy olla jokin sidos tapahtumiin. Paljon vanhempiakin tapauksia tutkitaan, ja toisaalta ei tämä niin mahdottoman paljon ole esillä ollut, että voisi puhua ylimitoitetusta resurssien kohdistamisesta. Ja kuitenkin kyse perheen henkirikoksesta.
Tuollaisia järjestelyitä Rytkönen tekikin noita uhkauksia saadessaan. Oli muun muassa pyytänyt kaveriaan turvaksi vaimolleen ja vauvalleen, kun oli itse lähtenyt iltayöstä työkeikalle. Rytkönen otti toisinaan vaimon ja vauvan ihan mukaankin keikoille. Eli kyllä siellä selvää pelkoa oli ollut taustalla. Viimeinen johtolanka -podcastissa käsitellään näitä asioita tarkemmin.
Tämä on kyllä mystinen keissi, tuskin tulee koskaan selviämään. Aikaa on kulunut jo melko paljon.
Ja onko siinä ollut ensin "odottelen", joka on sitten korjattu muotoon "odottelemme"?
>lähti vielä tuollaisen (houkutus)kirjeen perään keskellä yötä Niin, kuinka tavallista tai epätavallista oli, että tuolla tavoin pyydettiin keikalle? Siihen aikaan viestittiin eri lailla kuin nyt ja hinausapua saattaa tarvita milloin tahansa. Oliko tehtävä kaikki mahdolliset hommat? Oliko kyse tunnollisuudesta ja/tai ammattiylpeydestä, palvelualttiudesta tms.? Vai viittasiko allekirjoituksessa oleva nimi johonkin tai johonkuhun, mistä uhri tiesi jotain?
Voi olla montakin syytä, miksi joku kirjoittaa noin. Esimerkiksi toivomus ettei omiakaan rötöstelyjä enää tutkittaisi tai että poliisi satsaisi kirjoittajalle tärkeään tapaukseen. Mutta ehdottomasti noin julma teko pitää tutkia ja avata milloin tahansa, jos jotain uutta ilmenee tai jos vain rahkeita riittää. Lapsiin ja naisiin kohdistuvat murhat ovat vieläpä erityisen pelottavia,ja heitä kaikki normaalit ihmiset haluavat suojella. Miksi ei riittänyt miehen surmaaminen? Oliko taustalla hirvittävä viha tai esimerkiksi kostonhalu?
>Täältä löytyy ex-Poliisi-TV-juontaja Marko Niemen podcast aiheesta Linkki johtaa eri tapaukseen. Voitko korjata?
Ihan oikeaan paikkaan johtaa. Selaa sivua alaspäin, sieltä löytyy.
Kuhunkin podcastiin on oma linkkinsä :) Tämä on se oikea: https://areena.yle.fi/podcastit/1-65348705
Volsin talossa asuneet kaksoset Berit Anderssonin ensimmäisestä avioliitosta lähtivät hieman yllättäen isälleen lauantaina 28.7.1990. Surmateot tapahtuivat tämän jälkeen, oletettavasti lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Tuntuu epäuskottavalta, että surmat olisi tehty vain sattumalta juuri tuona ajankohtana. Huomattavasti todennäköisempää on, että tekijällä tai tekijöillä oli tiedossaan kaksosten poissaolo, ja tilaisuus hyödynnettiin karmealla tavalla. Toinen Veikko Rytkösen pojista asioi Volsin talossa surmia edeltäneenä lauantaina, joten hän on mahdollisesti ollut tietoinen siitä, että kaksoset ovat lähteneet tai ovat lähtemässä yöksi pois. Luonnollisesti myös kaksosten isä on ollut tietoinen tilanteesta. Lisäksi voidaan tietysti spekuloida, että oliko joku muukin tilanteen tasalla. Oliko Volsin talo kenties tarkkailussa jonkun toimesta?
Se, ketä tai mitä Veikko Rytkönen oikeastaan pelkäsi, on jäänyt epäselväksi. Hän oli kertonut esimerkiksi eräälle ystävälleen ihan vakavissaan, että hänet yritetään vielä tappaa. Todellisesta pelosta kertoo myös etenkin loppuaikoina lisääntynyt käsiaseen mukana kantaminen. Veikko Rytkösen oli tiettävästi uhannut tappaa ainakin Berit Anderssonin ex-mies (kaksosten isä). Kertomusten mukaan samainen ex-mies olisi myös tarkkaillut Volsin taloa. Sen sijaan yhtä suoraviivaisesti ei ole käynyt ilmi, että oliko Veikko Rytkönen ajautunut myös liiketoimiensa seurauksena vastaavanlaiseen uhkaan. Hän vaikutti ihmisenä erittäin elämys- ja jännityshakuiselta, ja tällaiselle henkilölle on todennäköisempää ajautua niin sanotusti harmaalle alueelle. Kertomusten mukaan Berit Anderssonkaan ei kunnolla tiennyt, mistä kaikesta Veikko Rytkösen rahat lopulta olivat peräisin.
Olisi tappanut enemmän. Kyllä tässä maassa riittää karsittavia geenejä.
Vesisänky rikkoutui ainakin makuuhuoneessa ja sinne ei ainakaan jäänyt jälkiä. Tekijöillä on voinut olla suojat kengissä tai sitten ovat siivonneet jäljet. Aikaahan heillä oli teon jälkeen useita tunteja joten kiire ei ollut mihinkään.
Vesisängyn vesi tosiaan sotki tehokkaasti makuuhuoneen jälkiä. Olen lukenut, että jonkinlainen kengän- tai jalanjälki oli saatu taltioitua. Se ei ilmeisesti sopinut ainakaan Veikko Rytkösen poikien jättämäksi.
Kirveestä ja puukosta on puhuttu. Molemmilla kallohalki. Veikko löytyi lattialta nojaamasta sängyä vasten eli luultavasti kamppailua on ollut tai veikko pakotettu polvilleen... Luultavasti puukolla hyökätty eka kimppuun. Ihme ettei nainen esim. ole päässyt juoksemaan pois huoneesta, tämä viittaisi että on ollut 2 tekijää..
Minulla on myös samanlainen käsitys tapahtumista ja tekovälineistä kuin numero kympillä. Toisen käden tietona voin lisätä vielä sen, että jossain vanhassa iltapäivälehden jutussa oli kuulemma kerrottu Veikko Rytköstä puukotetun 17 kertaa ja olipa vielä ollut jälkiä ihan nyrkillä hakkaamisestakin. Määrätietoiselta ja raivokkaalta teko kaiken kaikkiaan vaikuttaa.
Paljon on puhuttu vedenpaisumuksesta makuuhuoneessa. Kyllähän patjan puhkeaminen on jälkiä varmasti sotkenut, mutta huoneesta julkaistun vähäisen kuvamateriaalin perusteella tilanne ei näytä alkuunkaan niin katastrofaaliselta kuin annetaan ymmärtää. Tässä sängyn kulma. Puhdasta lattiaa on lammikoiden välissä reilusti näkyvillä.
Sängyn päätyä jatkoksi tuohon langan alkuun liitettyyn kuvaan.
"Paanasen kirjettä" voisi ilman muuta taipua pitämään pelkkänä pilana ja surmiin liittymättömänä. Toisaalta tämä tapaus on ollut kauan ja paljon julkisuudessa, joten luulisi pilailijan halunneen käydä paljastamassa poliisille kirjeen tarkoituksen, jotta se saataisiin surmien yhteydestä pois kummittelemasta. Näinhän ei kuitenkaan ole käynyt. Näissä kuvissa tosiaan näyttää vielä melko maltilliselta. Huoneessa vallinneen koko tilanteen näkeminen saisi kuitenkin melko varmasti toisiin ajatuksiin.
Saa nähdä tuoko Marko Niemen ensi vuonna julkaistava kirja mitään mielenkiintoista uutta tietoa: https://www.minervakustannus.fi/kirjat/kirja.php?kirja=1916
Pyöräilen tosta usein ohi kesäisin, aina se jotenkin vie ajatukset tohon keissiin. Kylillä epäiltiin silloin aikanaan poikaa vahvasti, taisi kuolla oman käden kautta myöhemmin. En kyllä mene takuuseen tuosta, alkaa olemaan pitkä aika jo
pääkoppa on voinut seota teosta tai osallisuudesta ja kärsimys kasvanut liian suureksi -> itsari. selittäisi miksi ei ole tekijä tai tekijät puhuneet muille vuosien mittaan.
Veikon molemmat pojat ovat elossa. Volsin kylällä kuulemma liikkuu edelleen pinttynyt huhu pojan itsemurhasta, mutta se ei pidä paikkaansa. Poliisikin on tosiaan esittänyt, että teko ei ole siksi selvinnyt, koska tekijä ei ole koskaan siitä kenellekään avautunut. Kyllähän todella moni seikka viittaa siihen, että tekijä on ihan perheen lähipiiristä. Poliisi on myös spekulatiivisesti tuonut esiin, että joku saattaa odottaa vallitsevassa tilanteessa tapahtuvaa muutosta (esimerkiksi jonkun kuolemaa), minkä jälkeen odottaja saattaisi olla valmis kertomaan surmiin liittyvistä tiedoistaan.
Siksi laitoin etten ole täysin varma miten homma meni. Ilmeisen sitkeä huhu. Tämä epäilty on minua muutaman vuoden vanhempi, ja silloin oli joitain yhteisiä tuttuja mutta en muistaakseni itse ole koskaan tavannut. Taisi tehdä jtn mallin töitä jopa?
Kyllä, teki aikoinaan mallin töitä Always nimisessä mallitoimistossa. Kerro ihmeessä lisää, jos tulee jotain mielenkiintoista mieleen noista ajoista ja tapahtumista.
Heroiinin myyntiä. Ja sitten kävi mitä kävi. Kukako teki? Sitä ei kyllä meikäläinen tiedä. En ole kuullut edes huhuja. Mutta täysin varma juttu on, että Rytkönen myi polakkaa.
Lue tuo mitä kirjoitin. Hope this helps.
Mistä moinen varmuus väitteellesi?
Miestä puukotettu kymmeniä kertoja. Kallo halkaistu. Naista lyöty ensin kirveellä ylävartaloon ja pään alueelle, sitten puukotettu sänkyyn. Samalla puhki meni vesipatja. Vauva hukkui siinä sitten. Murha. Infoon ei jaksa paljon kirjoitella kun siellä jotain asioista tietävät kommentit hukkuu siihen paskaan. Eikä kukaan ota kuitenkaan mitään tosissaan, vaan joutuu väittelemään, ettei ollut Rytkösen poika, eikä Beritin ex-ukko. No vittu ei ihan sataprosenttisen varmasti ollut. Veikko oli heroiiniukko aikana, jolloin heroiinikaupat saattoi viedä hengen. Mistäkö joku tiesi, että toiset lapset olivat poissa? No ei mistään tiennyt, tekivät silti. Mistäkö joku tiesi, että ovi oli auki? No ei mistään tekijät sitä tienneet. Kävi tuuri. Miksikö tämä juttu ei koskaan selviä? Tekijät, kyllä huhujen mukaan kaksi tekjää, ovat ammattirosvoja. Kusipäisen ohivetäjän ja epäillyn poliisin tiedottajan tappaminen ei paljon omatuntoa kolkuta. Tottakai ottivat rahat mukaan ja muistikirjan siinä samalla. Ei sitä paikanpäällä luettu, eikä se ollut prioriteetti, mutta lähti nyt mukaan kun sattui tielle.
Luuletko, että avaan näitä juttuja tähän tämän enempää? Luuletko, että hupia runoilen tänne näitä juttuja? Perimätietoa vanhemmilta alan miehiltä. Itse olin kai neljän vanha kun tämä sattui. Sinä voit joko uskoa tai olla uskomatta. Jatkaa sen jankkaamista, että mustasukkaisuus tai perheriita. Gimme me a break. Voisin tähän listata aika monta syytä, mitkä puhuu henkilökohtaista motiivia vastaan. Mutta se olisi täysin turhaa.
Asia selvä. Jos noin varmaa tietoa kerran on, niin kannattaa ottaa poliisiin yhteyttä ja käydä heille kertomassa näistä asioista, jotta saataisiin tapaus vihdoin selville.
Mieti muuten hetki seuraavaa. Jos kysymyksessä olisi mustasukkaisuusjuttu tai perhesurma, miksi alamaailmassa vielä 30-vuotta myöhemminkin kerrotaan tästä tapauksesta kummistusjuttua perimätietona? Jos kysymyksessä on mustasukkaisuusjuttu tai perhesurma, miksi poliisit olisi pyytäneet Lusun siitä kylällä kyselemään. Lusuhan kyseli, että tietääkö kukaan mitään. Miksi tunnetun heroiinikauppiaan ja ammattirikollisen piti tämän perään kysellä, jos asialla ei tekemistä ammattirikollisuuden kanssa. Ole hyvä. Nyt sulla on enemmän tietoa kun murha.infolla yhteensä. Ja silti tekijää ei tiedä kukaan
Menikö noin tunteisiin. Kiitos olisi kiva.
Tätäkö te oikeasti mietitte? Miksi joku koira ei haukkunut? Voihan vittu sentään. Sille nyt voi olla montakin syytä. Jos sillä oli vaikka luu. Ja jos olisikin haukkunut, niin muistaisiko omistaja? Unohtakaa noi kaikki kaksoset läksi ja koira ei murissut jutut. Menee liian vaikeaksi. Miehet meni sisään, tappoi kaikki makuuhuoneessa ja pakeni. Eivät olleet tuttuja, vaikka varmasti teko tuli tutulta taholta.
Poliisi kuule tietää tämän kaiken. Tiesi jo siinä vaiheessa, kun pisti Lusun tämän perään kyselemään.
Kun tähän tapaukseen nyt on tullut perehdyttyä, niin kyllä sitä kaikenlaista uskottavaltakin vaikuttavaa perimätietoa ja huhupuhetta liikkuu jokaisen potentiaalisen tutkintalinjan ympärillä. Siksi en ole ainakaan henkilökohtaisesti heti valmis uskomaan jotain yksittäistä väitettä tapahtumien kulusta todeksi. Vaikka poliisi olisikin kartalla tästä esittämästäsi asiasta, niin kannattaa sinun totta kai käydä heille henkilökohtaisesti se kertomassa. Jotain kauttahan se sinunkin tietoosi on tullut.
Kerro sinä arvon AP minulle, kun olet lukenut kaiken, mitä tähän kirjoitin, vaikuttaako kirjoittamani huuhaalta? Vaikuttaako siltä, että keksin asioita?
Et esimerkiksi kuitenkaan tiennyt Rytkösen olleen helppoja voittoja tavoitellut heroiiniukko? Tietääkseni myöskin nämä lähisukulaislinjat ja ex-mies linjat on tutkittu ei sanotaan koluttu loppuun. Ei tärpännyt. Minäkin toivon, että tämä tapaus selviää, mutta se ei selviä jos jahkaillaan näitä lähisukulinjoja.
Voihan tietysti olla, että olen väärässä, mutta pyydän kuitenkin lukemaan tarkkaan, mitä kirjoitin. Eikö asia olisi jo selvä, mikäli tekijä olisi lähipiiristä. Sitä paitsi, eikö ole ihan yleisesti tiedossa Rytkösen linkki Tahvanainen/Grönh vainajiin? Ihme sattuma, että saman piirin ukkoja tapetaan parin vuoden välein. Nämä kaksi olivat huumeukkoja, kuten oli myös Rytkönen. Jos nyt vaikka selvitetään, kenen kanssa Rytkönen teki heroiinikauppaa, niin varmaan löytyisi jotain.
En todellakaan tarkoita tätä pahalla, mutta tämän kaltaista "varmaa tietoa" liikkuu tämän casen ympärillä paljon. Ja kyllä täällä on jo aiemmin tuotu esiin tuo mahdollisuus noihin hämäräbisneksiin.
Eihän siinä sitten muuta. Jatka sinä vaan sen syyllisen etsimistä lähipiiristä. Hyvinhän se linja on vetänyt jo yli 30-vuotta.
No tuskinpa poliisi on tutkimuksissaan pelkkään lähipiiriin yli 33 vuotta keskittynyt. Itse aion jatkaa samalla linjalla kuin tähänkin asti, eli esittelen erilaisia tapaukseen liitettyjä tutkintalinjoja ja näkökulmia. ;)
Ai sinä tiedät poliisin tutkintalinjat? On se kumma sitten. Etpä vaan tajunnut kovinkaan pätevästi esitellä Rytkösen heroiinibisneksiä. Kaiva kuule ihan vaikka läpällä tätä linjaa. Tuo esittämäsi Rytkösellä oli hämäräbisneksiä on pikkasen eri asia kun se, että Vexi (aivan tämä oli niissä piireissä hänen lempinimensä) luukutti polakkaa, ei siis myynyt mitään varastettuja perämoottoreita.
Sinä se tuolla ylempänä sanoit, että luulet syyllisen löytyvän lähipiiristä. Miten tämän nyt nätisti sanoisi. Veikkaisin, että minun kuulemani "huhupuheet" ovat mahdollisesti sellaisten ihmisten suusta, jotka tämän Rytkösen Vexin tiesi/tunsi. Eikä nämä tyypit sitä tunteneet mistään hinurihommista. Sun huhut on suoraan murha.infosta, mihin todennäköisesti sinäkin livistät näitä täällä saatuja tietoja levittämään. Siinä on palsta, joka on 95 prosenttisesti paskaa. Järkevät jutut hukkuu siihen ulostemassaan, mitä kaikki kylähullut sinne syöttää.
No ei ole mistään tollasesta kysymys.
Veikko Rytkönen oli työhullu mies jolle raha oli kaikkein tärkein asia maailmassa ennen kuin tapasi Beritin ja heille syntyi vauva. Sen jälkeen raha jäi kolmanneksi tärkeimmäksi asiaksi vaimon ja vauvan jälkeen. Mutta kyllä hän yölliselle hinauskeikalle lähti ihan palveluammattinsa takia. Sehän ei ole hyvää mainosta hinausautofirmalle, jos apua tarvitseva saakin vastauksen että >en mä nyt viitti, jos vaikka viikon päästä
Huumebisneksistä on huhuja levinnyt mutta kaikki nuo ovat jotain neljännen käden tietoa "trust me bro" hengessä. :) Itse epäilen, että jos sukulaisten ja sen Beritin exän syyllisyyden osalta on tutkimukset johtaneet umpikujaan, jonkinlaisesta järjestäytyneeseen rikollisuuteen liittyvästä on oltava kyse. Ei välttämättä huumeista, mutta esimerkiksi joku hämärä velka homma jäänyt auki. Ei ole tavatonta Suomessa että pienet urakointiyrittäjät ja rikollisryhmittymät tekevät palveluksia toisillensa puolin ja toisin omien bisneksien edistämiseksi.
Tuskin sitä mitään muuta on plus 30vee huumekaupoista saatavilla kun trust mee tietoa. Linja on kuitenkin huomattavasti parempi kuin iänikuinen lasten tai Beritin exän syyllistäminen. Oletteko miettineet, että poliisinkin näkemyksen mukaan tekijöitä oli kaksi. Menet esim mustasukkainen ex mies saisi värvättyä mukaan? Aivan.
Poliisi puhuu kyllä useammin yhdestä tekijästä. Se yksi syy miksi juttu pysynyt niin visusti pimeänä.
Tekijä tai tekijät. Ihan ekoista poliisi tv jutuista saakka.
Joo o, mutta äskenhän sinä sanoit että poliisin mukaan tekijöitä oli KAKSI. Koita nyt päättää mikä se sinun tietämä ABSOLUUTTINEN TOTUUS näistä asioista on
En minä tiedä. Olen kuullut että kaksi. Poliisi on viitannut kahteen, samoin kuin myös yhteen. Ja vaikka en tiedä niin minun käsitykseni on kaksi. Toisella puukko ja toisella kirves. Tuskin yksi tekijä on rynninyt sisään toisessa kädessä puukko ja toisessa kirves. Tekovälineitä ei todennäköisesti ole myöskään napattu tekopaikalta
Jos rikos ei selviä heti, on tekijänä poliisi.
Mikä olisi ollut Veikon osuus huumekuvioissa? Ei olisi tuntenut käyttäjiä, ei välittäjiä, eikä tarpeeksi suhteita ulkomaille. En myöskään usko, että olisi toiminut rahoittajana. Ihan varmasti Veikolla oli suhteita alamaailmaan, sitä en kiistä. Mutta tarkoittiko alamaailma tässä hämäriä raksabisneksiä ja talousrikoksia? Vaikka joku yhteys Tahvanaiseen ja Gröhniin oli, niin se ei tarkoita ollenkaan, että Rytkönen olisi heidän kanssaan minkäännäköistä yhteistyötä tehnyt
Ja sinä tiedät varmasti ketä Vexi tunsi? Vastaatko mulle yhteen kysymykseen? Jos kysymys ei ollut huumekuviosta, miksi poliisi pyysi Lusua asian perään kyselemään?
no jos asialla on ollut exän palkkaamat tappomiehet, joita nämä alamaailman tyypit tuppaa tietämään.
Huumebisneksen liittyminen tähän tapaukseen on täysin mahdollista. Pitää kuitenkin samalla muistaa, että moni muukin tutkintalinja on vähintään yhtä uskottava. Monesti rikostutkinnassa tulee vain syystä tai toisesta seinä vastaan. Niinpä läpimurron puute ei välttämättä tarkoita, että jokin tutkintalinja olisi koluttu loppuun ja todettu vääräksi. Tietojen kyseleminen Osmo "Lusu" Ahlqvistilta todistaa tietysti vain sen, että Veikko Rytkösen mahdollisista kytköksistä huumebisnekseen on oltu kiinnostuneita. Tämä ei tietenkään tarkoita vielä sitä, että jutun taustalta myös löytyisi varmuudella linkki huumeisiin. Vielä lyhyesti tekotavasta: Jutun molemmat tutkinnanjohtajat ja esimerkiksi KRP:n entinen rikosylikomisario Elfgren ovat korostaneet tekotavan henkilökohtaisuutta. Tämän voi jokainen halutessaan tarkistaa Viimeinen johtolanka -podcastista. Voisi äkkiä ajatella, että jos kyse olisi ammattirikollisten tekosista, niin tekotapa olisi ollut erilainen. Ammattirikollisten piirissä on olemassa ainakin näennäinen kunnioitus naisia ja lapsia sekä yleensä kotia kohtaan, joten miksi myös Berit Andersson ja Jessica-vauva olisi surmattu vain Veikon tekojen takia. Ammattirikollisten parissa on todennäköisempää, että palkkamurhat toteutetaan nappi otsaan -periaatteella, minkä jälkeen uhri yleensä vain katoaa (esimerkkeinä Volkan Ünsalin tapaus ja Lauri Johanssonin tekemät murhat). Jos siis kyse olisi huumebisneksestä, niin luulisi Veikon kokeneen ennemmin tällaisen kohtalon.
Kunnioitusta ei todellakaan aina ole naisia kohtaan. Riippuu, mitä nainen tietää ja missä nainen on mukana. Vauvan menehtyminen oli vahinko. Etkö nyt puhu itseäsi vastaan. Mitä jos ammattirikolliset odottivat että kaksoset ovat pois, eivätkä osanneet arvata vauvan nukkuvan samassa sängyssä, joka oli onnettomuudeksi vielä vesisänky ja johti vauvan hukkumiseen. Jos Rytkönen olisi nukkunut normipatjalla, vauva olisi elänyt. Ja eikö makuuhuoneessa ole myös vauvan sänky. Tekijät ehkä olettivat vauvan nukkuvan siinä. Eikä murhia aina todellakaan hoideta nappi otsaan periaatteella. Hoidetaan miten hoidetaan. Ja jos heroiiniporukka asialla, niin eihän niillä edes asetta välttämättä ole. On ehkä sanottu, nyt pojat hoidatte tai lähtee oma henki. Ja pojat hoiti
Ei tämä minulle ole mikään kilpailu oikeassa olemisesta. En tiedä, saati ota lopullista kantaa siihen, että mikä tässä on kaikkein todennäköisin tapahtumainkulku. Tästä syystä en voi oikeastaan puhua itseäni vastaan. Tartun aina johonkin kiinni ja esitän siihen liittyen spekulaatioita tai sitten kerron, mitä poliisi on kertonut tai mitä olen lehdistä lukenut tai muualta mediasta kuullut. Tämän kaiken tavoitteena on pitää tapausta pinnalla ja esillä, jotta se voisi vielä joskus selvitä. Ohessa talon keittiöstä kuva, jota täällä ei vielä ollut. Kuvassa näkyy takaovi, josta oli todennäköisesti poistuttu tekojen jälkeen. Huomatkaa myös Veikon Marlboro-röökiaski vasemmassa alakulmassa.
Mitä merkitystä tupakka-askilla siis on? Jos keskitytään olennaisiin, niin pysyy tämä keskustelu fiksuna. 1. Oliko makuuhuoneessa vauvansänky? 2. Tiesivätkö pojat ja ex mies, että nukkuvat vesisängyssä ja vauvakin nukkuu siellä. Haluaisin uskoa, ettei niin pahaa ihmistä edes ole, joka vanhempien lisäksi tappaa vauvan. Jos tekijä olisi poika tai ex mies, niin miksi ei olisi pelastanut vauvaa? Ei vauva voi todistaa.
Röökiaskin maininnalla yritin keventää täällä vallitsevaa hieman provokatiivista tunnelmaa (siinä selvästi onnistumatta).
Alamaailmassa varsinkin silloin piirit oli pienet. Lusu ihan varmasti tunsi tuota porukkaa alamaailmasta, jotka tekivät talousrikoksia tai henkirikoksia maksusta.
Lusun suurin bisnes tuohon aikaan oli heroiini. Se saattoi myös käydä Lusun kohtaloksi. Ei Lusua pilvikauppojen takia tapettu.
Ei tuo tekotapa välttämättä ole ollut se ensimmäinen vaihtoehto - ampuminen pimeässä voi olla hankalaa. - aseet menevät joskus jumiin. Jos näin kävi tässäkin tapauksessa ja sitten kirves sekä puukko käyttöön.
Veikko Rytkönen oli itsevarma, äkkipikainen, fyysisen työn karaisema ja vahva alfauros, joka kantoi etenkin loppuaikoina yhä useammin käsiasetta mukanaan. Veikko myös raahasi toisinaan hinauskeikoilla vastaan tulleita rattijuoppoja omin käsin poliisiasemalle. Tällaista henkilöä vastaan ei varmasti kovinkaan moni halua lähteä ainakaan nenäkkäin. Sikäli yöllinen yllätyshyökkäys vaikuttaa hyvältä ja luontevalta surmatavalta. Onhan se mahdollista, että surmaaja tai surmaajat ovat olleet talossa kylässä ja veriteot on tehty samassa yhteydessä. Tässä olisi kuitenkin joutunut ottamaan melkoisen riskin, että joku saa tietää vierailusta esimerkiksi puhelimessa tai naapuri käy ovella ja näkee jne. Erikoisena yksityiskohtana, joskin varmentamattomana sellaisena, pitää vielä mainita se, että television on väitetty olleen päällä, kun taloon mentiin surmia seuranneena tiistaina.
>1. Oliko makuuhuoneessa vauvansänky? Tästä kuvasta voisi päätellä, että ei. Aiemmin postatuista kuvista näkyy, että makuuhuoneessa oli vaalea muovinen kokolattiamatto, kun taas pinnasänky on tummalla laminaatti-/parkettilattialla, jollainen oli myös olohuoneessa ja keittiössä. Vauvansänky oli mahdollisesti viereisessä huoneessa, jonka ikkuna avautuu myös talon autotallipäätyyn.
Ei kyllä kuvissa näytä kovin alfalta. Keski-ikäinen huonokuntoinen röökiukkeli.
Sitä suuremmalla syyllä tappoivat molemmat makuuhuoneeseen. Olettivat vauvan olevan omassa sängyssään.
Päällä ollut televisio oli jonkun satunnaisen keskustelijan "muistaakseni"-heitto murha.infon ketjun alkuhämärissä. Poliisi-TV:ssä, viranomaislausunnoissa, tai yhdessäkään lehtijutussa ei ole tällaista mainittu. Todennäköisesti siis johonkin aivan muuhun tapaukseen liittyvä yksityiskohta.
Ei sitä yksin kuvien tai ulkoisen olemuksen perusteella kenestäkään "alfaa" tehdä. Marko Lönnqvist vainaa totesi aikoinaan, että rikollispiirit ovat täynnä "puudeleita pitbullin kehossa". Ne ovat ne teot, asenne, itsetunto ja yleinen elämäntapa, jotka alfauroksen tekevät. Joo, muistelin myös, että en ole tuota mistään poliisien jutuista, lehdestä tai muualtakaan mediasta bongannut. Puhdasta huhupuhetta lienee siis.
Hurjin huhu minkä itse olen kuullut eräältä paikkakuntalaiselta on että Veikko olisi käynyt nostamassa jonkun Japanilaisen liikemiehen auton ojasta ja surma olisi liittynyt tähän sillä auton kyydissä olisi ollut rahaa tai jotain kultaharkkoja jotka Veikko olisi nähnyt. En itse tiedä onko tarinalla mitään perää ja kuinka paljon se on muuttunut kun on kulkenut suusta korvaan ja taas suuhun. Kuvastaa varmaan millaisia vihjeitä poliisikin saa eri ruskistunut yhteydessä joista pitää karsia mitä lähdetään tutkimaan enemmän ja mitä taas vähemmän.
Joo, eiköhän pian joku kerro, että kolmoissurmalla on yhteys JFK:n murhaan ja WTC-iskuihin.
90% kaikista paikkakuntalaisten huhuista voidaan heittää suoraa roskakoriin. Ennen Viimeinen johtolanka podcastia, kylillä pidettiin sitä pojan itsemurhaakin varmana tietona...
Remove ads with a Gold account »
Jos sinulla on kontakteja Kirkkonummelle, niin paiskaahan tänne jotain mielenkiintoista kolmoissurmaan liittyen.
>Jos tekijä olisi poika tai ex mies, niin miksi ei olisi pelastanut vauvaa? Ei vauva voi todistaa. Yksi perillinen vähemmän.
Ex-mies ei kyllä peri. Ja sitten pieni nice to know tippi. Jos vauvan on katsottu eläneen vielä Veikon jälkeen, siis minuutinkin Veikon jälkeen, peri Jessica Veikon ja kuka peri Jessican? Sisarukset. Tämä siis tilanteessa jossa testamenttia ei ollut. Sitä paitsi, mitä Veikolla oli perittävää? Eikö ollut velkaa aika reilusti.
Hyvä että vedit niinkin luotettavan lähteen tähän kun kuolleen narkomaanin puheet. 😀
>Muistanko oikein että ihmetelty miksi koira ei herättänyt isäntäväkeä? Jos näin oli, niin se selittyisi jollain tällaisella että paikalla oltu isännän vieraina. Jos oli koira niin se oli naapurin koira joka haukkui jos kävi vieraita. Taloa jossain kommentoitiin sokkeloiseksi niin että täysin vieras henkilö ei löytäisi heti makuuhuoneeseen. Tätä sokkeloisuutta ei yksi talossa käynyt allekirjoittanut jonka kanssa olen joskus jutellut. Yksi huhu myös on että Jessica olisi hukutettu ihan fyysisesti johonkin muualle kuin vesisänkyyn. Teoriassa poliisi voisi koittaa pitää tätä salassa tutkinnallisista syistä, mutta itse uskon että tämäkin on vaan väärinkäsitys niin kuin monet muut huhut.
Minusta se heppu, joka teki tämän dokumenttisarjan podcastit tästä tapauksesta voisi kysyä joltain poliisilähteeltä ihan suoraan. -onko poliisilla käsitys, että Veikko Rytkönen oli mukana heroiinikaupoissa? Tämä yksi kysymys, johon poliisi voisi rehellisesti vastata. Eihän se paljastaisi mitään tekotavasta tai teosta. Jos tutkija vastaisi tähän kysymykseen rehellisesti, voisivat amatöörisalapoliisit eli me keskittyä tähänkin linjaan.
Talo ei ole mitenkään niin sokkelo, ettei makuuhuonetta löydy. Kyttää vaikka yhden yön että missä se valo sammuu viimeiseksi. Jessica hukkui siihen sänkyyn, ei todellakaan ole hukutettu erikseen. Mitä järkeä siinä edes olisi ollut. Eikö vauvan olisi voinut sitten tappaa muuten jos piti tappaa.
Ei ole kuule sellaisia tappomiehiä ihan kenen vaan tilattavissa. Että teurastaa perheen. Onko Suomen rikoshistoriassa yhtään tämän kaltaista tapausta? Ei ole Jos ex olisi pystynyt sellaisia tappomiehiä tilaamaan, niin olisi kaveri melko tuttu poliisille.
Kiitokset AP. Tämän palstan keskustelu on pysynyt aiheessa ja AP:n tänne tuottama materiaali on mielenkiintoista, eikä huku siihen paskapostaamiseen, joka aiheen osalta murhainfoa vaivaa. Kauheaa luettavaa.
Sokkeloisuudesta mainittiin kai jossain dokkarissa niin että jos yrittää alakerrasta yläkertaan niin pitää tietää reitti. Vauvan kuolema taas on perustelu murhaajalla profiilille, eli jos oli kostonhimoinen hullu niin olisi tappanut vauvan erikseen, kun taas ryöstäjä ja vain Veikon hengiltä haluava palkkamurhaaja samoin kuin tuttu olisi, tappanut vanhemmat mutta jättänyt vauvan henkiin. Vauvan itku tosin häviää helposti kun 3 aikuista tappelee vesisängyssä, joten omasta mielestäni todennäköisintä on että vaiva on tosiaan ollut nukkumassa sängyssä ja kuollut vahingossa. Toiseksi todennäköisintä on että murhaaja on jättänyt vauvan tarkoituksella sänkyyn ja kolmanneksi tulee vasta että joku nostaisi vauvan erikseen rikkinäiseen vesisänkyyn tai tappaisi erikseen.
Vauvan kuolemaa tutkittiin kuolemantuottamuksena, ei murhana. Tämä on ihan yleinen tieto.
Poliisi on koko ajan tutkinut tätä heroiinilinjaa, ei löydy vaan tekijää.
Mutta Pauli Saastamoinen ja Remun veljen murha olisivat vieläkin pimeinä, jos Late Johansson ei olisi tullut uskoon. Näissä kahdessa edellä mainitussa jutussa tekijä oli huonosti pidetty salaisuus ja alamaailman tietotoimisto ainakin näissä kahdessa oli oikeassa. Kirkkonummen juttu on siitä ihmeellinen, ettei huhua tekijästä tai teettäjästä ole ikinä liikkunut alan miesten keskuudessa. Sen sijaan Rytkösen huumekuvioista on paljonkin huhuja.
Kirkkonummen kolmoissurmaan liittyvää. 1. Miksi poika tai pojat olisivat murhanneet isänsä? Motiivi? Välit olivat kai heillä hyvät ja rahaakin Rytkönen pojilleen antoi. Vanhempi oli juuri päässyt Hankeniin. Vanhempi oli vieraillut Veikon luona samana päivänä. Eikö olisi vähän tyhmä liike käyskennellä ennen murhaa tekopaikalla jättämässä jälkiä. 2. Poikien tarve perintöön? Tuskin pojilla oli niin kiire. Täällä ei ole muuten kukaan muistanut mainita aikuisten poikien äidin eli Veikon ensimmäisen vaimon olevan varakkaasta finlandsvensk suvusta. 3. Poikien syyllisyys on tutkittu todennäköisesti hyvin tarkkaan. Alibit ja myöhemmin varmaan dna:t yms. Poliisi vangitsi toisen pojista syytä epäillä perustein (lievempi peruste) ja se oli poliisi, joka esitti pojan vapauttamista. Sitten tätä mutua, mikä ei nyt perustu muuhun kuin allekirjoittaneen omiin päätelmiin. 1. Kun Beritin ex-mies vapautettiin yhden yön pidättämisen jälkeen, nuorempi Veikon pojista syöksyi Beritin ex-miehen kimppuun ihan julkisesti. Ei murhaaja näin toimi. 2. Pojat eivät ole antaneet haastatteluja. Miksi olisivat? Jos eivät tiedä mitään, niin mistä he kertoisivat. Ovat varmasti kertoneet asiansa jo esitutkinnassa kuultuna. 3. Vaatii oikeasti aika sairasta luontoa tappaa oma isänsä, tämän vaimo ja samalla vahingossa oma pieni sisarpuoli. Mikään Veikon poikien elämässä tämän jälkeen ei viittaa tuollaiseen. Sitten vielä. - kumpikaan pojista ei ole tehnyt itsemurhaa, vaan ovat elossa vieläkin. - kummallakaan pojista ei ollut rahahuolia Veikko Rytkösen kuoleman aikoihin.
Olet aivan oikeassa. Teosta on yli 30-vuotta. Poliisi voisi aivan hyvin avata tutkintalinjojaan, tietysti niin, ettei kukaan joudu syyttömänä bussin alle. Mitä menetettävää poliisilla on? Ilmiselvää on, ettei juttu ikinä ratkea näillä keinoilla. Kukaan ei ole tätä tekoa tunnustamassa. Tai puhumassa siitä leveillen. Miksikö? Siihen on varmasti montakin syytä, yhtenä kuitenkin myös se, että tekijä surmasi vauvan. Sellaisesta tempusta ei saa mitään krediittiä, ei missään piireissä.
Ainiin juu vielä yksi pieni juttu. Veikko oli yrittäjänä koko ajan töissä ja suhasi ees taas Uudellamaalla. Mistä kukaan tietää, millä asioilla Vexi milloinkin ajeli ja minne. Ketä tapaili ja millä asioilla. Yötä myöten saattoi olla hinauskeikkoja, mutta myös muita toimituksia. Kuka sitä hinausautoa nyt pysäyttelisi tai epäilisi. Ja näitä tiettyjä "hinauspokia" ei välttämättä kirjattu mihinkään.
Niin, viittasinkin Veikon suoraan jälkikasvuun. Ex-miehen kohdalla motiivi voisi olla vaikkapa ihan vain silmitön viha exää ja hänen uutta puolisoaan kohtaan, joiden rakkauden ruumiillistuma heille syntynyt lapsi on. Näin siis yleisellä tasolla spekuloiden.
Sitten Beritin ex-puolisosta 1. Miehellä on mitä ilmeisemmin 100 prosenttisesti pitävä alibi. Poliisi otti miehen kiinni illalla 31.7.1990, pidätti ja päästi jo 1.8.1990 vapaaksi. Tarkistivat ex-miehen alibin ja totesivat, että pitää. Muuten ei näin nopeaa irtipäästämistä suoriteta. Alibi on jotain muuta kuin jonkin puheet. Maksuja kortilla tekoaikaan tai hotelliyöpyminen sen verran kaukana, ettei murhaaminen ole mahdollista. 2. Ex-mies uhkaili Rytköstä edellisvuoden pikkujouluissa niin, että joku kuuli. Tämän jälkeen ex-mies oli kuitenkin löytänyt uuden kumppanin, eikä murhapäivää lähellä olleista uhkauksista ole mitään tietoa. 3. Ex-miehen syyllisyys on tutkittu hyvin tarkkaan. On tehty kaikki kokeet ja kysytty kaikki kysymykset. On myös kartoitettu, ketä ex-mies tunsi, ja oliko ulkoistanut teon jollekulle. 4. Sama kuin pojilla. Kanttia vaatii teurastaa ex-vaimo JA OMIEN LASTEN ÄITI. Ei jotenkin tunnu kovin todennäköiseltä. Lisäksi jos nyt rahaa olisi viety, niin miksi ex-mies olisi näin toiminut ja kiire olisi ollut rahat ja muistikirja hävittää. Voisiko joku muuten kertoa minulle, että mistä me tiedämme, että Rytköseltä vietiin kirjetelineestä ne rahat? Juu, näin on sanottu, mutta kuinka varma tämä tieto on.
> Vanhempi oli vieraillut Veikon luona samana päivänä. Eikö olisi vähän tyhmä liike käyskennellä ennen murhaa tekopaikalla jättämässä jälkiä. Jos kyseessä harkittu teko, niin tämähän olisi paremminkin fiksu liike. Voi selittää mahdollisesti syntyneet sormenjäljet vierailulla. Samoin mahdolliset autonrenkaan jäljet pihassa. Ja kyseessä tiettävästi ennen murhaajaa/murhaajia viimeisimpänä talossa vieraillut henkilö, jolla mm. ensikäden tietoa kaksosten yökyläilystä. Lisäksi Niemen podcastissa Veikon lähisukulainen mainitsi kadonneet avaimet. Hänen väitteensä mukaan Beritin auton avaimia (samassa nipussa kotiavaimet) ei löytynyt. Vierailu olisi siis ollut tiedustelun lisäksi mahdollisuus varastaa avaimet ja voisi selittää niiden katoamisen.
Ymmärrän kyllä pointtisi silmittömästä raivosta, mutta kyllä on tekijämies kun silmittömässä raivossa kylmää kolme, eikä jätä jälkiä. Sellaiset silmittömässä mustasukkaisuudessa toimivat tyypit tapaavat jäädä kiinni. Usein jopa kuulusteluissa tunnustavat, kun tajuavat, mitä tuli tehtyä.
Jos näin on niin sitten on kyllä aika kylmähermoinen poika. Motiivia ei vaan ole. Ja pojalla oli alibi.
Jep, olen samaa mieltä. Siksi en ole vakuuttunut tästäkään tutkintalinjasta. Mutta kaikista vähiten olen vakuuttunut soramieslinjasta, mitä nostettu esiin vahvasti etenkin Niemen podcastissa. Kuten tässäkin langassa kommentoitu, alamaailman keskinäisestä välien selvittelyistä on pitkä matka siihen, että teurastetaan pariskunta kotonaan sänkyynsä ja jätetään vielä 4kk vauva tukehtumaan vesi- ja verilammikkoihin. Ja vielä niin, että tähän liittyy useampi tekijä, seurantaa ym. Ei tuollainen vaan yksinkertaisesti pysyisi kauaa salassa.
Salassa viranomaisilta pysyivät mm. Tahvanainen/Gröhn, Pauli Saastamoinen, Remun veli, vaikka näistä henkirikoksista oli paljonkin huhuja. Silti pysyivät salassa.
Niin, kylmähermoinen tai psykopaatti. Onhan näitä vastaavia esimerkkejä meiltä ja muualta, missä omia perheenjäseniä voidaan murhata silmää räpäyttämättä ja toimia näennäisen normaalisti teon jälkeen. Enkä nyt halua diagnosoida psykopaatiksi tms. ko. henkilöä kun ei ole pätevyyttä, enkä häntä tunne. Sanon vaan, mikä on todennäköisin kuvio tämän tyyppisissä tilanteissa. Hän kuuluu lähipiiriin, tuntee ihmiset ja talon ja osaa liikkua siellä vaikka pimeässä. ”Kynnys” huomattavasti alhaisempi kuin ulkopuolisella tekijällä. Mitä tulee motiiviin, sehän voi olla niinkin yksinkertainen, että ukko ei anna enää rahaa, joten otetaanpa hänet päiviltä. Ja samalla varmistetaan, ettei ukon uusi puoliso jää kyselemään perään. Eikä jää kasvattilastakaan suvulle vaivoksi, kun hoidellaan koko uusioperhe. Tämä siis persoonallisuushäiriöisen näkökulmasta perusteltuna. Alibi löytyy, mutta sekin on puolittainen. Varmat havainnot yöltä/aamuyöltä, jolloin murhat todnäk. tapahtuivat puuttuvat. Eli baarikierroskin voisi olla vain alibinhankintaa. Juodaan muutama olut näön vuoksi ja feidataan muu porukka puolenyön jälkeen, jotta ehtii ajaa Kirkkonummelle.
Tuo mitä kirjoitit on kyllä ihan totta, mutta melko epätodennäköistä. Lisäksi tuo puolittainen alibi on olettamus. Missään ei ole kerrottu, miten pitkään baarikierros jatkui ja oliko pojalla ehkä muuta seuraa sen jälkeen. Voi olla että ei ollut ja alibi on vajaa tai sitten se on hyvinkin pitävä. Lisäksi todennäköisyys sille, että ilman motiivia tehdään näin monimutkainen hämäys ja kylmäverisesti teurastetaan kolme lähimmäistä, eikä jäädä siitä kiinni? Pidätkö itse sitä kovin todennäköisenä. Pojalla ei ole väkivaltataustaa ennen tätä tai tämän jälkeen.
Kyllä, mutta nämähän olivat kaikki enemmän tai vähemmän alan miehiä. Ei tällaisten murhien takia vasikoida, koska kuuluu ”koodistoon”. Tapetuksi tuleminen on osa ammatinvalinnan riskejä, kun leikkiin ryhtyy. Sen sijaan, kun aletaan murhaamaan ulkopuolisia, naisia ja lapsia, niin tilanne on toinen. Tai uskaltaisin väittää, että ainakin oli vielä 90-luvun Suomessa. Ja silloin joku laulaa tai purkaa omatuntoaan ennen pitkää. Ja tosiaan edellä luetellut henkilöt olivat todistettavasti mukana huumekaupassa. Missään ei ole osoitettu, että Veikko olisi ollut mukana huumekaupoissa tai muussa hämäräbisneksessä, pl. ehkä korkeintaan sen aikainen pienyrittäjäpuliveivaus, jotta harrastettiin varmasti joka puolella silloin. Sellaista ei vielä tapeta koko perhettä.
Vexi oli alan mies. Usko tai ole uskomatta. 90-luvulla hengenlähtö oli herkemmässä kuin nykyään. Nyt jää murhasta kiinni kun on älyluurit ja dna t. Poliisi tutki Rytkösen yhteyttä Pauli Saastamoiseen, tutki Rytkösen yhteyttä Tahvanainen/Gröhn ja pisti heroiinibisneksiä tekevän Lusun kyselemään Rytkösen kohtalon perään. Aikamoisia yhteensattumia, jos Vexi puuhaili vaan jotain pientä hämäräämä.
Pidän sitä tiedossa olevista tutkintalinjoista todennäköisimpänä, kyllä. Mutta en ole missään nimessä sataprosenttisen vakuuttunut siitäkään. Tyyppi oli justiin päässyt Hankeniin, suorittaisiko siis tällaisen hirmutyön kun elämä edessä ja kaikki mahkut menestyä hyvin. Ja se mitä pojat lopulta ”perivät”, oli velkaa ja lisää taloudellisia seuraamuksia. Mutta me helposti tarkastelemmekin asiaa jälkiviisaana ja ns. normaalin ihmisen silmin. Jos taipumusta esim. psykopatiaan, voisi ajatella täysin toisin. Ja kyseisellä henkilöllä oli niin sanotusti means, motive and opportunity. Parempi kuin monella muulla spekuloidulla tekijällä. Sen takia häntä ei mielestäni voi poissulkea julkisuudessa esillä olevan tiedon perusteella.
Nyt vaan on tilanne sellainen, että mistään psykopatiapiirteistä meillä ei ole mitään tietoa, kuten ei myöskään alibista (tarkkaa tietoa siis). Suomessa isänsä tappaneet pojat ja tytötkin tuppaavat jäävän kiinni.
Niin, noissakin puheissa lienee paljon myöhempiä huhuja, sumutusta ym. Laitetaan esimerkiksi omia, tuttujen bisneksiä muiden - jo kuolleiden nimiin - koska eivät voi enää puolustaa itseään. Tämä tapaus oli kuitenkin paikallisesti varmaan aika tunnettu ja hinausyrittäjänä saattoi olla ihan laillisiakin bisneksiä näiden ”liikemiesten” kanssa, joten nimi oli jo tuttu. Siltikin väittäisin, että jos Veikko oli sekaantunut alamaailman bisneksiin ja hänet olisi sen vuoksi haluttu hengiltä, olisi hän murhattu keikalla. Vietti paljon aikaa tienpäällä omissa oloissaan, joten tilaisuuksia varmasti oli. Kannattaisi siis tehdä hinauskeikan yhteydessä jossain syrjässä. Ei todisteita, ei silminnäkijöitä. Kotiin tappaminen, puolison ja vauvan murha/k.tuottamus samalla ei vaan istu kuvioon.
Mihin kuvioon vauvan kuolemaan jättäminen sinusta istuu? Nyt tarkkana: Jessican kuolemaa tutkitaan ja ollaan koko ajan tutkittu kuolemantuottamuksena.
Ei olekaan, mutta eipä meillä ole paljoa muutakaan satavarmaa tietoa. On vain olettamuksia, spekulaatioita ja teorioita. Yleensä vaan tekijä kuuluu lähipiiriin, se on tilastollinen fakta. Ja kaikki isänsä tappaneet pojat tai tytöt eivät varmasti tässäkään maassa ole jääneet kiinni.
Varmaan riippuu uhrin tekemisistä, kuuluuko tekijä lähipiiriin. Satavarma tieto: poika ollut vangittuna ja päästetty vapaaksi.
Se istuu siihen, että tekijää ajaa silmitön viha. Tämä ei ole bisnestä, tämä on henkilökohtaista. Vauvakaan ei saa tekijältä sen vertaa emptiaa, että nostaisi vaikkapa pinnasänkyyn. Toisaalta vauva on ikään kuin vain tiellä - tekijä ajattelee, että tukehtukoon lattialle. Päähuomio on Veikossa ja Beritissä, (todnäk.) jommassa kummassa enemmän, riippuen kumpi on vihan pääasiallinen kohde.
Tekijän tuottamuksellinen, ei tahallinen toiminta on aiheuttanut vauvan kuoleman. Toisin sanoen vauva on elänyt jonkin aikaa vanhempien kuoltua. Muuten kyse olisi kolmesta henkirikoksesta.
Niin, hänet on jätetty lojumaan veden ja veren täyttämälle lattialle. Kuka tahansa ymmärtää, ettei 4 kuukautisen vauvan hengissä selviäminen ole kovin todenäköistä tällaisissa olosuhteissa. Poliisikin on tuonut esille, ettei kyseessä ole vahinko. Siihen, että tutkitaan k.tuottamuksena esim. tapon sijaan lienee tutkinnallliset syyt, joita ei tarkemmin ole tietääkseni avattu.
Tutkinnalliset syyt eivät vaikuta siihen, millä nimikkeellä asiaa tutkitaan. Poliisille edullisempi vaihtoehto olisi tutkia kolmea murhaa kuin kahta murhaa ja yhtä kuolemantuottamusta. Nyt vielä. Kuolemantuottamus ei ole synonyymi vahingolle. Vaan se on tekijän aktiivinen toimi, jolla tuottamuksellisesti on aiheutettu henkilön kuolema mala fide.
Tarkennan siis, että tutkinnassa ei liene ilmennyt perusteita murhalle Jessican kohdalla (suunnitelmallisuus tai raakuus/julmuus, kokonaisuutena arvostellen törkeä), sillä toisin kuin Veikkoon ja Beritiin, häneen ei ole kohdistettu väkivaltaa. No, voisiko kyseessä olla esim. tappo laiminlyönnin perusteella, en tiedä. Poliisilla on varmasti peruste sille, miksi ovat päätyneet tutkimaan kuolemantuottamuksena, mutta se on joka tapauksessa sivuseikka. Taloon on menty tappamistarkoituksessa ja tekijän mielessä ei varmasti ole ollut se, millä nimikkeellä myöhemmin tutkitaan, vaan voinut ajatella - kuten itse tässä spekuloin - että sinnehän tukehtuu sekin.
Onpa ilo huomata, että tänne Ylilaudalle on saatu ehdottomasti laadukkain ja kompakti keskustelu Kirkkonummen kolmoissurmasta. Luettavissa 150 kommentissa olennaisempi setti kuin minfon about viidessätuhannessa kommentissa.
Samaa mieltä. Täällä voi ainakin vielä toistaiseksi keskustella keissistä asiallisesti eri näkökulmista toisin kuin minfossa, jossa Rissas-mentaalitapaus ja pari hassunhauskaa vääräleukaa ovat tappaneet mielenkiinnon keskustelusta kokonaan.
Tällainen mainita sokkeloisuudesta oli ainakin ns. unimurhaa ( https://yle.fi/aihe/artikkeli/2009/01/09/rikostarinoita-suomesta-unisurma )koskevassa tapauksessa. Kirkkonummen talossa ei edes ole kahta kerrosta. Talo on rinteeseen rakennettu, ja päädystä päästään autotalleihin, mutta niistä ei ole käyntiä asuintiloihin. Lisäksi talo on kaikkea muuta kuin sokkeloinen: ulko-ovelta eteiskäytävään, josta vasemmalle puolelle jäävät makuuhuoneet, ja oikealle puolelle olohuone. Sieltä taas mennään lyhyen käytävän kautta keittiöön, jonka läpi pääsee talon länsipäädyssä olevaan kodinhoitohuoneeseen ja saunatiloihin. PS. Aha, tämähän ehdittiinkin jo käsitellä.
Ei ole lainkaan sokkeloinen. Löytää vieraskin murhamies makuuhuoneet, ja jos on yhtenäkään iltamyöhällä tarkkaillut, mistä ne valot sammuu viimeiseksi niin löytynee melko nopeasti. Täällä ei muuten ole käsitelty poliisi-tv n "faktaa" jonka mukaan Veikko nukkui raskaasti, ei herännyt helpolla. Itse suhtaudun tähän tietoon aika lailla nollatietona. Kukaan ihminen ei nuku aina samalla tavoin. Joskus hyvin ja joskus huonosti. Toisinaan ei ollenkaan.
Yritän tässä järjellä, ilman oletuksia käsitellä tapaukseen liittyviä seikkoja. Yritän pysyä siinä, minkä varmaksi tiedämme. 1. Beritin lapset tekoaikaan ex-miehellä. Onko tällä seikalla merkitystä? Ei välttämättä. Eikä tällöin ole merkitystä myöskään sillä, kuka tästä tiesi. Ulkopuolinen tekijä on voinut myös olla tietoinen tästä, jos on seurannut talon tapahtumia ja kytännyt liikkeitä. Ja mikäpä on estänyt Veikkoa tai Berittiä puhumasta lasten viikonloppumenosta rajoittamattomalle joukolle ihmisiä. Tai ex miehen kertoneen ihan kaikille tuttavilleen kaksosten olevan tulossa. Lasten menoista tietämisen on oletettu olleen vain muutaman ihmisen tiedossa ja siten ratkaiseva tieto. 2. Beritin avaimet hävinneet? Tieto on epävarma, sitä ei ole missään vahvistettu todeksi. Lisäksi vaikka olisivatkin hävinneet, on tästä pitkä matka siihen, että ne olisi varastettu. Lisäksi, vaikka olisikin varastettu, niin siitäkin on matkaa siihen, että murhaaja olisi varastanut avaimet. Eli epävarmuus x epävarmuus x epävarmuus = todella epätodennäköinen lopputulema. 3. Asunnon oven lukko ei toiminut? Tätä voidaan pitää faktana. Poliisi on tämän vahvistanut. Onko tällä merkitystä? En osaa sanoa. Ensinnäkään meillä ei ole varmaa tietoa siitä, mistä ovesta tultiin sisään. Oletus on vahva, mutta ei tietoa. Ja jos lukko fuskasikin, oliko siitä tietoa kenellä? Nyt ei oleteta mitään, vaan todetaan, meillä ei ole tietoa siitä, ketkä olivat tietoisia lukon fuskaamisesta. Voitaisiin tietenkin olettaa, että kyllä pojat tiesivät, mutta silloin taas oletetaan. Minäkin pidän mahdollisena ja jopa todennäköisenä, että Rytkösen pojat tiesivät lukon olevan sekundaa. Silti, voi ihan hyvin olla, ettei pojilla tätä tietoa ollut. Sitä paitsi, lukon toimimattomuus on satunnainen seikka, ei kenenkään järjestämä ja Veikon korjattavissa ihan milloin tahansa. Eikä lukkoviasta tieto tee kenestäkään murhaajaa.
Voi olla että sekoitan itse nämä 2 tapausta keskenään. Tällä tavalle ne huhut näköjään alkaa.
Hyvä teoria. Tämän teorian vastapeluri tietysti voisi olla, että tekijän oli pakko surmata. "Vain kahdenlaiset ihmiset pystyvät tämän kaltaisiin tekoihin 1. Mieleltään sairaat 2. Ne, joiden on pakko."
En ottaisi annettuna, että surmaaja on lähipiiristä. Tekoon motivoineet voimat voivat olla läheltä, mutta tekijöitä Veikko ei välttämättä ole ikinä edes tavannut. Eikö ventovieraan teurastaminen voisi sekin olla tavallaan helpompaa. Mihin perustuu niin vahva oletus siitä, että tekijät ovat lähipiiristä? Siihenkö, että ne yleensä ovat? Se on tässä huono argumentti, sillä yleensä tämän kaltaisia murhia ei Suomessa tapahdu. Minä väitän ja tahdon uskoa, että kaikki läheiset tekijäkandit on tutkittu hyvin huolella. Silti, ei mitään. Pitäisin todennäköisenä, että jos tekijä olisi läheltä, poliisi olisi sen keksinyt.
Mietin kun tässä keississä tuo muksukin meni, niin voisiko olla mustasukkaisuutta tai joku exä kenen pää ei kestänyt muiden onnea? Motiivia tähän kyllä sopii jos jonkinlaista.
Onhan tuossa tuota Beritin exää epäiltykin mutta ilmeisesti hänellä on erittäin vahva alibi ajankohdalle.
Tekijä on varmaan joku hurri joka ei tykännyt kun suomalainen muutti kylille ja meni vielä naimisiin paikallisen naisen kanssa.
Kirjoitin aiemmin tekijän persoonallisuudesta, mutta se viesti poistui. Palaan tässä viestissä tuohon aiemmin kirjoittamaani. Kolmoissurman tekijä on erittäin suurella todennäköisyydellä psykopaatti. Kyse ei ole mielisairaasta, vaan persoonallisuudeltaan vakavasti häiriintyneestä henkilöstä. Psykopaatti ei tunne lainkaan empatiaa muita ihmisiä kohtaan eikä hänellä ole normaalia omaatuntoa, mikä puolestaan johtaa katumattomuuteen ja pidäkkeettömyyteen. Vain henkilö, jolle roskapussin poisheittäminen ja ihmisen surmaaminen ovat henkisesti yhtä haastavia asioita, kykenee tällaiseen tekoon. Mainitut psykopatiapiirteet selittävät myös sen, miksi tekijä ei sekoa, vaan jatkaa normaalia elämää ja pitää loppuun asti suunsa kiinni tapahtumista. Kaikkea edellistä havainnollistavana esimerkkinä voidaan käyttää vaikkapa Raija Juutilaisen tapausta. Psykopaatti on myös käytännössä aina sairaalloisen narsistinen henkilö. Vaikka psykopaatti ei välitäkään muista, ovat häneen itseensä kohdistuvat loukkaukset ja uhkaukset kuitenkin äärimmäisen vakava asia. Hän myös yleensä kostaa nämä tavalla tai toisella. Kun dominoiva, kovapintainen ja suorasanainen Veikko Rytkönen on tekemisissä tällaisen henkilön kanssa, ei yhteentörmäyksiltä voida välttyä. Kolmoissurman tekotapa kymmenine teräaseen- ja nyrkiniskuineen viittaa juuri tällaiseen kostomotiiviin. ”Kusipäälle” on haluttu laittaa luu kurkkuun lopullisesti. Ohessa Murhainfosta kopioitu ja suuntaa antava kuva Volsin talon pohjapiirustuksesta. Kuvan on piirtänyt nimimerkki ”A”.
Tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-Aho toteaa Iltalehdessä 9.6.2021 julkaistussa jutussa, että: ”Se ensimmäinenkin epäilty meitä kiinnostaa. Se, onko muita sitten, selviää usein, kun saadaan pää auki.” Ensimmäisenä epäiltyä Berit Anderssonin ex-miestäkään ei siis ole poissuljettu osallisten/tekijäkandidaattien joukosta. Kuten jo aiemmin totesin, rikostutkinnassa tulee usein seinä vastaan asioiden todistamisen suhteen. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, että avoimessa jutussa todisteiden puute on välitön indikaatio syyttömyydestä. Korostan edelleen tekotavan henkilökohtaisuutta. Ammattirikollisten parissa palkkamurhat tehdään yleensä teknisrationaalisella otteella ampuma-asein ja niissä surmataan vain asianosainen. Tämän jälkeen uhri hävitetään esimerkiksi vesistöön tai piilotetaan maastoon. Tavoitteena on, että teosta jää mahdollisimman vähän jälkiä, jotta sen selvittäminen olisi mahdollisimman haastavaa. On aika vaikeaa ymmärtää, miksi esimerkiksi jokin huumeliiga haluaisi toteuttaa teon, jossa uhrit surmataan, kuten tässä tapauksessa ja jätetään vielä näkyville. Miksi rikollisorganisaatio antaisi itselleen luvan sortua välinpitämättömyyteen tai miksi se pyrkisi luomaan tällaiset surmat teettämällä jonkinlaisen varoittavan esimerkin, jos riskinä toisaalta on, että heidän oma rikollinen toimintansa uhkaa todennäköisemmin sen seurauksena paljastua. Kyllä Rytkönen olisi tarvittaessa saatu houkuteltua johonkin syrjäiseen sijaintiin, jossa teko ja sen jälkitoimet olisi voitu hoitaa huomaamatta.
Kiireessä jos joutuu tekemään tai pakkoraossa niin silloin ei ole välttämättä mitään tietyn tyyppistä alamaailman tapaa murhata. Katselet nyt liikaa tätä juttua elokuvavinkkelistä ja toistat tuota tekotapa on henkilökohtainen. Lue nyt seuraava tarkasti. Jos vasikoit jonkun tai vedät välistä. Se on silloin myös hyvin usein henkilökohtaista. Lusu ammuttiin kotiin, kun pieni lapsi oli sylissä ja muita lapsia kotona
Veikko oli poliisin vahvistaman tiedon mukaan yöpuvussa.
Enemmän "elokuvavinkkeliä" on siinä hypoteesissa, jonka mukaan Veikko Rytkönen oli sotkeutunut heroiinikauppaan. Tästä ei ole kerta kaikkiaan mitään näyttöä. Missä on näyttö vasikoinnista tms.? Mistä tulee käsitys, jonka mukaan surmaamisella oli kiire? Miksi heroiinikaupasta ei ole tullut mitään julkisuuteen, vaikka tapahtumista on kulunut yli 33 vuotta? Näitä huhuja ja kaiken maailman tunnustuksia alkaa aina liikkua pitkään selvittämättömänä olleiden rikosten yhteydessä. Taustalla näissä on yleensä huomion hakeminen ja päteminen. Olen ehdottanut, että jos nämä tietosi nyt kerran ovat oikein kovaa faktaa, niin käy toki kertomassa ne poliisille. Jostainhan sinäkin olet ne saanut. Sen sijaan Veikko Rytköseen tietystä tutusta suunnasta kohdistetuista uhkauksista on todella näyttöä. Esimerkiksi Viimeinen johtolanka -podcastissa näistä kertoo omin sanoin kaksi Rytkösen lähipiiriin kuulunutta henkilöä. Painoarvoa täytyy myös antaa sille, jos useampi kokenut henkirikostutkija kuvailee tekoa ja tekotapaa henkilökohtaiseksi sekä toteaa tekijän löytyvän suurella todennäköisyydellä lähi- ja tuttavapiiristä.
Kaipaisin kanssa lisää perusteluja alamaailmalinjan tueksi. Tämän osalta on nyt ollut kahdenlaista teoriaa esillä, joista 1) murhien taustalla laajempikin alamaailman salaliitto ja 2) tekijä on bisneksissä kusetettu yksinäinen susi? Kumpaa esimerkiksi 22 pitää todennäköisempänä ja mitkä ovat sitä tukevat faktat? Omasta mielestäni vaihtoehto 1 on täysin poissuljettu. Tiedossa ei taida olla yhtäkään vastaavaa tapausta Suomessa. Ja kohteena on kirkkonummelainen hinausyrittäjä, joka ei todellakaan ollut mikään Lusun kaltainen rikollispomo. Mikä olisi voinut olla niin vakava välistäveto, että kolmoissurma (mahdollisesti jopa viitoissurma, jos myös kaksoset olisivat olleet kotona) olisi rikollisten silmissä hyväksyttävä teko? Tämä teoria jos mikä on täyttä Hollywoodia. Itse lähden siitä, että kyseessä on joka tapauksessa yksittäinen tekijä, oli hän sitten lähisukulainen, exä, liiketuttava tai jopa satunnainen hullu. Ja tosiaan, tekijä on mielenlaadultaan tunnekylmä psykopaatti, joka pystyy elämään tällainen teko omalla tunnollaan ja mikäli elossa edelleen tänä päivänä, ei tunne minkäänlaista katumusta siitä. Päinvastoin, ajattelee, että siitäpä saivat ansionsa mukaan.
Nämä tutkittujen alibit olisivat kyllä erittäin mielonkiintoisia kuulla. Kun täällä hujujen mukaan uhri oli huumekauppias, niin kyllä silloin olisi pitänyt löytyä jotain sitä tukevaa materiaalia? Edes gramma herskaa tai joku puntari tai mitä vain siihen väitteeseen liittyvää. Tähän on Lusuakin sotkettu, missä meni Kolivaara? Selvittämyyttä puoltaa se taas että olisi alamaailman tekosia, tekotapa taas lähipiiriä ja raivoa/vihaa?
En itse usko Veikon olleen huumediileri. Niistä huumeista olisi kyllä ainakin jämiä löytynyt kotoa, työpaikalta tai autosta sekä muuta välineistöä. Järjestäytyneeseen rikollisuuteen epäilen kuitenkin liittyvän, jonkinlainen velkakiista väärien ihmisten kanssa.
Sitten, mikähän mahtaa olla noiden häirintäsoittojen ja uhkailujen funktio? Yleensähän nämä uhkailijat ovat varsin eri kastia kuin varsinaiset tekijät. Uhkailuilla saadaan niiden kohde vain varuilleen, eli jos tavoite on surmaaminen, vaikeutetaan uhkailuilla tätä tavoitetta entisestään. Ainoa tarkoitus, minkä itse niille keksin, on että häirinnän ja uhkauksien esittäjä (=murhaaja) kuuluu itse lähipiiriin ja häirintä/uhkaukset ovat tapa luoda ulkopuolinen uhka ja uhri(t) tukeutumaan yhä enemmän lähipiiriin ja henkilöihin, kehen todella luottaa/kokee omikseen.
Toki jos ollut rahoittaja esim, niin mitä jälkiä siitä jäisi? Tämä kadonnut vihko/muistio, tukisi sitä että joku tiesi sen olevan kirjanpito ja velkoja olisi, vai jopa saatavia? Oliko se kadonnut vihko edes faktaa?
Mitä hyötyä alamailmalle olisi näitä uhkailu julkisesti toteuttaa? Hyvä kysymys, johdattelee taas siihen lähipiiriin.
Just jotain rahoitus juttua olen itsekin miettinyt. Tai sitten jostain urakasta jäänyt väärille ihmisille riita kustannuksista. Rupesin AP:n ansiollisia nostoja lukiessa miettimään tuota, että talo oli jopa poikkeuksellisen siistissä kunnossa. Voiko olla mahdollista että mahdollisia todisteita olisi siivottu tarkoituksella pois? Siis sellaisia, jotka kytkevät Veikon tähän murhaajaan/murhaajiin.
Juuri näin. Hyviä pointteja. Oliko mitään rahoja edes? Kuka niin väittää? Oliko muistikirjaa? Kuka niin väittää?
Ei todellakaan tarvitse löytyä kotoa huumeita, vaikka on huumeukko. Rahaa enempi. Käteistä rahaa.
En usko, että kysymyksessä oli mikään laaja salaliitto tai yksinäinen susi. Minä luulen seuraavaa. 1. Veikko oli suorittanut ohivedon. Myynyt paskaa tai jättänyt toimittamatta erän tai jättänyt maksamatta erän. TAI SITTEN 2. Vexi oli oikeasti tiedoksiantaja ja tieto tästä vuoti poliisin tai jonkun muun toimesta liikekumppaneille. Mahdollista myös on ja tämän version minä olen kuullut. Veikolla oli poliisituttavia ja Veikon veljellä oli poliisituttavia ja Vexi uhkaili polttavansa muita. Veikolla oli oikeasti poliisituttavia. Veikon broidin hyvä kaveri oli KRP mies. Thomas tai Tuomas joku.
Välistävedon ei tarvitse olla vakava, jos sen tekee väärälle tyypille. Joku voi haluta tehdä esimerkin. Oletko oikeasti miettinyt, miksi Veikko oli peloissaan? Kantoi asetta ja oli hermostunut. Berit ex-miehen takia? Tuskin vaan. Beritin ex-mies oli uhkaillut Veikkoa koko sen ajan kun Veikon suhde Beritin kanssa paljastui. Veikon pelko aktualisoitui vasta kesällä 1990. Kyllä Veikko pelkäsi jotain muuta. Lisäksi Niemen podcastissa ollut suora lainaus Veikolta, kun tältä kysyttiin, miksi Veikko pelkää. "Kyllä minä VÄKENI tunnen" Kaikki podcastin kuunnelleet varmasti kuulivat tämän.
Jotain pitäisi löytyä, huumeet nyt tietty se eka mitä tulee mieleen mitä pitäisi löytyä edes. Mutta ei, ei mitään.
Siis tää uhri ois todennut missä tilanteessa näin, että tuntee väkensä? Oliko montaki työntekijää?
Niin oliko, näin on väitetty että muistio olisi hävinnyt? Taitaa poliisi tietää enemmän kuin pystyy todistamaan? Keissinä aivan hullu ja kuin kauhuleffasta missä hullu riivaa kylää, tappaen kaikki puukolla.
En nyt muista mikä jakso. Voin tarkistaa. Ei sanonut työntekijää vaan suora lainaus "kyllä minä väkeni tunnen" Eiköhän täällä ole joku muukin joka tuon podcastin kuunteli ja voi avata asiaa ihan ulkomuistista. Mun pitää etsiä tuo kohta uudestaan ja juuri nyt en pääse kuuntelemaan kyllä yhtään mitään.
Etkö sinä juuri sanonut, että taitaa poliisi tietää jotain enemmän. Mistä sinä tiedät, mitä on löytynyt. Veikko on vainaa ja jos jotain onkin löytynyt, ei siitä tutkintaa aloiteta, eikä välttämättä tiedoteta.
Mun pitää kuunnella koko setti, keskustellaan sitten lisää.
Spekulointia, ei ollut tarkoitus spämmiä.
Tällä linjalla olen itsekin. Näyttöä on olemassa sekä ihan Veikon läheltä tulleista uhkauksista että toisaalta liiketoimintaan liittyvistä tekijöistä, jotka voisivat tarjota teolle motiivin. Jälkimmäisellä viittaan ihan normaaliin yritystoimintaan ja toisaalta mahdollisiin harmaalla alueella liikkuneisiin bisneksiin. Yritystoiminnan verkostoja pitkin saattaa hyvinkin muodostua kaunainen suhde henkilöön, joka ei näe ja arvosta normaalin ihmisen tavoin toisen henkeä ja terveyttä. Lisäksi Alibissa 2016 julkaistussa jutussa nimettömänä pysyttelevä kirkkonummelainen yrittäjä kertoo, kuinka Veikko Rytkönen tunnettiin paikallisten keskuudessa kovana ja varsin jyräävänä liikemiehenä, jonka tielle ei kannattanut asettua. Näistä kaikista tekijöistä saattaa hyvinkin muodostua teon syitä selittävä kokonaisuus. Hämäräbisneksistä: Veikkohan oli tiettävästi mukana ainakin johonkin maa-alueeseen liittyneessä puliveivauksessa. Toisaalta Veikko oli kieltäytynyt espoolaisen yrittäjän hänelle tarjoamasta tehtävästä, jossa olisi pitänyt maksua vastaan polttaa kyseisen yrittäjän kesämökki. Tämä saattaa kertoa siitä, että jonkinlaista selkärankaa on löytynyt sen suhteen, millaisiin asioihin hän on ollut valmis lähtemään mukaan. Siksi en jaksa uskoa huumekauppaan tai sen rahoittamiseen ennen kuin näistä todella löytyy näyttöä. Mahdollista se toki voi olla, mutta ne todisteet ja näyttö.
Se, että kieltäytyy vakuutuspetoksesta, ei välttämättä tarkoita, että olisi selkärankaa. Se voi tietysti tarkoittaa sitäkin, mutta se voi myös tarkoittaa, että tarjous oli huono tai mahdollisuudet jäädä kiinni olivat suuremmat kuin keikan tuotto. Ja nyt viittaan taas Niemen podcastiin, jossa sanottiin, että tuhopolttoa tarjonnut henkilö ei ollut kovin innokas maksamaan näistä pyytämistään kolttosista. Ehkä Veikko tajusi, ettei tule sitä sataa tonnia saamaan. Lupauksesta huolimatta.
Veikkohan oli tälle tuttavalleen kertonut mökinpolttotarjouksesta ja todennut vakavana, että "hän ei tee sellaista". Voisi siis ajatella, että Veikkoa ei alkujaankaan miellyttänyt tällainen tarjous.
Kyllä mutta podcastissa todettiin myös, että maksaminen oli epävarmaa.
Mainos Ilta-Sanomissa 14.1.1981: "Hinauspalvelu V. Rytkönen Suoritan henkilö- ja pakettiautojen hinauksia. Puh. 2988108 Autoon 94040 06557 Päivystys ympäri vuorokauden Leikkaa talteen"
Epävarmaksi jäi myös se, tarjosiko juuri sama henkilö ("Soraliikemies") sekä Veikko Rytköselle että Pesämiehelle mökinpolttotehtävää, vai oliko Rytkösen tapauksessa kyse jostain muusta espoolaisesta yksityisyrittäjästä ja mökistä.
mikä amatööri laittaisi viranomaisille päätyvään kirjeeseen oman autonsa mallin?
yleensä selitykset on hyvinkin yksinkertaisia.
Esimerkin tekeminen on hyvä pointti itse asiassa. Olenkin miettinyt millainen esimerkki tässä annettiin? ”Tee minulle ohari, niin tapan sinut ja perheesi. En edes armollisesti tuliaseella, vaan teurastan puukolla ja astalolla sinut yöllä sänkyysi puolisosi kanssa ja vauvasi jätän pitämään uimakoulua vesisängyn jämiin.” Tuollaisella esimerkillä saisi kyllä jo varmasti alamaailmassakin sellaisen maineen, että uskaltaisko sitä edes paatunein rikollinen tehdä enää bisnestä esimerkin jättäjän kanssa? > Oletko oikeasti miettinyt, miksi Veikko oli peloissaan? Kantoi asetta ja oli hermostunut. Olen nyt kuunnellut Niemen podcastia uudelleen keskustelun innoittamana. Jaksossa 3 (ajassa 18:15 eteenpäin) Veikon sukulainen kertoo aseesta, että toisin kuin julkisuudessa on väitetty - että Veikko olisi hankkinut sen uhkauksien tai pelon takia juuri ennen murhaa - hän olisikin omistanut sen jo 70-luvulta saakka. Samalla sukulainen muistelee tapausta, jossa Veikko olisi 70-80-luvun vaihteessa esitellyt asetta tivolissa välttääkseen tappelun. Eli aseen kantaminen ei olisi ollut ollenkaan poikkeuksellista käytöstä. Lisäksi omisti haulikon ja harrasti mm. kiekkoammuntaa. Jotain toki Veikko varmaan pelkäsi ja siksi kantoi asetta mukanaan viimeisinä aikoinaan. Oliko syynä häirintäsoittoja ja/tai Paanasen kirje, jotka seurausta bisneserimielisyyksistä tai jotain muuta. Oliko uhkaukset ylipäätään valideja? Podcastissa mainitaan, että muutkin alueen asukkaat olivat saaneet häiriösoittoja. Oliko kyseessä siis vain vaikkapa pilailevat teinit? Paanasen kirjeessä sen sijaan on paljon outoa ja se on joko 1) oikeasti yritys nitistää Veikko, 2) luoda pelkoa (aiemmin esittämäni teorian mukaisesti luoda ulkopuolinen uhka ja saada Veikko luottamaan vain lähipiiriin, jossa piileksii oikea murhaaja) tai 3) Veikon bisneksiin liittyvä salaviesti, mutta jospa sen löysikin ensin Berit, niin Veikon oli yritettävä selittää se pois? Veikon mahdollisesta kytköksestä huumekauppaan: nämä kumpuavat ilmeisesti siis - nyt kun itsekin Iltalehden näköislehtiarkistoa selannut läpi - 6.5.1992 julkaistuun juttuun (ja johon viitataan myöhemmin 4.10.1995), jonka mukaan poliisi tutki mahdollisia yhteyksiä saamiensa vihjeiden perusteella, kuitenkaan mitään tähän liittyviä todisteita löytämättä. Kuulostaisi siis normaalilta tutkintaan liittyvältä vihjeiden selvittämiseltä ja niiden poissulkemiselta. Onko sinulla 22 siis jotain muuta konkreettista näiden lehtijuttujen ja kuulemiesi huhujen lisäksi, mihin perustat väitteesi Veikon sekaantumisesta huumekauppaan? Olet kuitenkin itse täällä ahkerasti vaatinut muilta faktoja ja perusteluja pspekulaatioiden tueksi, siksi kysyn.
Itsekkin rytkösiä, pittääpä selvittää oliko veikko millään sukua
Perintöasiasta vielä, koska tätäkin asiaa sivutaan podcastin jaksossa 4. Veikon sukulaisen mukaan Veikon pojat saivat hänen kuoleman jälkeen vastattavakseen Veikon ja Tauno Variksen metsäkonefirman 3 miljoonan markan lainan. Koska velat eivät lain mukaan periydy, on ainoa mahdollisuus, että perunkirjoitusta ei ole tehty riittävällä huolellisuudella ja pojat ovat ottaneet jo perinnön vastaan ja vasta sen jälkeen on ilmennyt tämä hoitamaton laina, jonka vakuutena ollut Veikon omaisuutta. Ja sen seurauksena pojat joutuneet maksumiehiksi vastaanottamastaan perinnöstä. Tämä podcastin esiin nostama perintökuvio onkin mielenkiintoinen, sillä Alibin 12/1990 numerossa Veikon sisko Margit Sormuslähde kertoo, että Veikon perilliset olisivat halukkaita realisoimaan pesän omaisuuden, sillä heidän taloudellinen tilanteensa edellyttää ”pikaista toimintaa” ja lisää ”Pojat olivat ottaneet hautajaisten aikoihin 60.000 markan lainan, joka on pikkusumma heidän muiden lainojensa rinnalla”. Selkeästi ollut siis kiire toimittaa perunkirjoitus ja saada perintö haltuun ja tämän hätäilyn seurauksena perunkirjoituksen toimittaminen olisikin jäänyt puolitiehen ja lopulta sattunut poikien omaan nilkkaan. Toki tämä saattaa olla myös seurausta yksinkertaisesti vain AA Pölösen ammattitaidottomuudesta. Sinänsä perintö/raha on mielestäni ihan varteenotettava motiivi, sillä eihän Veikon talouskuviot ole välttämättä olleet täysin kuin hänen itsensä tiedossa. Ulospäin sen sijaan on näyttänyt, että rahaa on ja käteistä riittää lompakossa. Varsinkin jos lainaillut rahaa myös pojilleen, kuten on esitetty, on voinut syntyä vaikutelma, että Veikko olisi enemmänkin rahamies kuin lopulta olikaan.
Hyvä huomio. Vauvan syntymästä oli vain muutama kuukausi, joten Berit Andersson nukkui varmasti aika pinnallisesti. Hän oli kuitenkin löytynyt sängystä ja Veikko taas lattialta, sänkyyn nojaamasta. Vaikuttaa siltä, että he tulivat Beritin herkkäunisuudesta huolimatta täysin yllätetyiksi. Voi toki olla niinkin, että Berit heräsi jo selvästi ennen hyökkäyksen alkamista, mutta ei uskaltanut tehdä mitään, vaan jähmettyi kauhusta paikalleen. Ohessa täältä puuttunut kuva. Heitän ihan puhtaan arvauksen, että kuva on ensimmäisiä murhien paljastumisen jälkeisiä kuvia talosta ja pihapiiristä. Jos näin on, niin kuvassa saattaisi näkyä eräs muistinsa menettänyt Veikon liikekumppani. Saatan kuitenkin olla tässä väärässä ja kuva voi olla vaikkapa Veikon itsensä joskus aiemmin ottama.
Eiköhän tuo kuva ole tosiaan murhien jälkeen otettu. Näyttäisi olevan autot pihassa samoissa paikoissa kuin muutamassa muussa lehtikuvassa. Valkoinen paku lienee poliisin teknisen tutkinnan ja olisiko hahmo valkoisissa siis rikospaikkatutkija? Olen usein itsekin miettinyt, että melkoinen riski mennä taloon, jossa pieni vauva ja tämän äiti. Omastakin kokemuksesta voin sanoa, että tuossa iässä vauva ei välttämättä nuku lainkaan öisin ja äitikin saattaa herätä pienimpään risahdukseen, kun alitajunnassa painaa jatkuva tietoisuus siitä, että ihan kohta taas herättävä. Niinpä esimerkiksi aikanaan minfossa esiin nostettu vierailijateoria tuntuu yhdeltä sinällään varteenotettavalta vaihtoehdolta, koska mahdollistaisi tarkkailun talon sisällä, että koska talonväki nukahtaa. Mutta kuka tällainen henkilö voisi olla? Vierailijan olisi täytynyt tulla jo aiemmin illasta, mutta ainakin vanhemmalla pojalla varsin vahva alibi sille ajankohdalle. Täytyisi olla esim. siis joku niin läheinen liikekumppani, että voisi jäädä tällä tavalla yökylään. Mielestäni jutun avain on tuo kaksosten yökyläily. Murhaaja löytynee siitä pienestä piiristä, jolla oli tieto tästä. On tilanteen hallittavuuden kannalta täysin eri asia, että asukkaat ovat kaikki samassa huoneessa vs. se, että osa eri huoneissa. Tämä varsinkin silloin, kun tekovälineenä on teräase ja astalo. Vaatisi myös jonkin verran ekstrakanttia tappaa lisäksi kaksi lasta. Nythän saattoi jättää vauvan vaan vesisänkyyn lojumaan, kun ei olisi sieltä päässyt kuitenkaan enää mihinkään. Onkohan missään ollut esillä tietoa siitä, oliko puhelinlinja katkaistu? Näinhän toimi mm. kaksikko Larha-Ratia Jollaksen keississä. Jos oli, voisi palkkamurhateoria olla paremmin perusteltavissa. Mutta jos ei ollut, sanoisin että viittaa silloin tuttuun tekijään, jolla enemmän talon ja ihmisten tuntemisen mukanaan tuomaa itsevarmuutta, eikä koe tarvetta tähän.
No selviskö kuks on mörder mään tai wömäään
jos rikos ei selviä, tekijänä on poliisi. aina.
muistivihkossa on voinut lukea kuka on tullut mahdollisesti yökylään tai motiivi teolle. Muistivihkon vieminen voi olla myös lavastusta jotta teko näyttäisi liittyvän miehen liiketoimintaan. Rahojen viemisellä ei sinänsä isompaa merkitystä ole, ne olisivat kelvanneet kelle tahansa... Murtovarkaat olisivat varmasti vieneet muutakin kuin rahaa.. Tekijä hyvin läheltä uhreja tai liiketoimintaan liittyvä.. Sinänsä olisi hyvä tietää kumpi aikuisista oli varsinainen kohde vai kumpikin? Molemmilla hyvin samankaltaiset vammat ja kallot halki..
Jep. Ja jos kyseessä olisi murtovaras/varkaat, jotka vieläpä valmiita tappamaan, olisivat he varmaan vähän isomman saaliin kuin 20 tonnin (nykyrahassa reilu 6k€) perässä. Olisivat siis varmaan penkoneet koko talon läpi rahakätköjä ja muuta omaisuutta etsien, jolloin paikat olisivat aivan epäjärjestyksessä. Nyttenhän erikseen korostettu, kuinka siistiä talossa oli makuuhuonetta lukuunottamatta. Lisäksi, jos olisi noin röyhkeitä varkaita, niin eikö olisi ollut ”fiksumpaa” tappaa/lamauttaa vain Veikko ja uhaten vauvan ja Beritin henkeä vaatia tätä paljastamaan, missä rahat ja arvotavarat olettaen, etteivät olisi tyytyneet noin pieneen ryöstösaaliseen. Nyt tapettiin ensin asukkaat, sitten vasta vietiin muistikirja ja rahat. Murhaaja siis tiesi, missä muistivihko oli ja mikä sen merkitys. Siksi se myös otettiin mukaan. Joko tarkoituksella tai hämäyksenä. Samoin rahat, kun ne olivat otettavissa.
Niin, toki julkisuuteen kerrotun perusteella surmatyöt olisi tehty makuuhuoneessa, eli jos Veikko olisikin kolkattu ensin jossain muualla, voisi kuvitella, että tämän seurauksena olisi jäänyt verijälkiä, roiskeita ym. mutta tällaisesta ei ole mitään viitettä. Vierailijateoriasta: Olen miettinyt sitäkin (myös minfossa spekuloitua) vaihtoehtoa, että joku tuttu - joko sukulainen, tuttava tai liikekumppani - olisi tullut illasta käymään. Istuneet aikansa olohuoneessa puhuen niitä näitä ja samalla ollut töllö auki. Kympin uutisten jälkeen alkoi illan elokuva (päättyi ohjelmatietojen mukaan 0:55) ja Veikko on jossain vaiheessa ilmoittanut, että hän painuu pehkuihin, kun aikainen herätys taas tiedossa. Berit mennyt jo aiemmin vauvan kanssa makuuhuoneeseen. Vieras on tokaissut, ehkä jonkun tekosyyn varjolla (saa kyydin takaisin vasta myöhemmin yöllä tms.), että passaako jos hän jää katsomaan vielä elokuvan loppuun. Ja kun Veikko on tähän - ehkä vastahakoisesti - suostunut, jäänytkin odottelemaan, että talonväki nukkuu ja voi aloittaa murhatyöt. Tällöin toki vieraan täytyisi olla joku todella läheinen henkilö, johon luottamus kunnossa, jotta spekuloitu teoria olisi edes mahdollinen. Ei siis mikään hyvänpäivän tuttu.
Pari kysymystä ja haja-ajatelmaa: >Nyt tapettiin ensin asukkaat, sitten vasta vietiin muistikirja ja rahat. Mihin tämä tieto järjestyksestä muuten perustuu? Vesisänky on jossain määrin hyllyvä alusta. Jos toinen vanhemmista on suojannut vauvaa, hän ei ole voinut välttämättä juuri muuta tehdä. Tällöin murhaaja on voinut keskittyä toiseen vanhemmista. Jos tekijä oli mustasukkainen jommastakummasta aikuisesta, vauvakin on voinut edustaa hänelle jotain vihattavaa. Raha taas on voinut olla ikään kuin hyvitys koetusta pettymyksestä, että ei saanut (enää) vastarakkautta. Tosin summa on kai voinut olla suurempikin kuin on arvioitu, ja kiireessä ei ole voinut putsata koko taloa eikä ehkä olisi ollut kuljetusvälinettäkään. Oliko jommallakummalla mahdollisesti jotain ihmissuhdesäätöä, josta ei tiedetty yleisesti? Tai joku ihailija tai vastaava, jolla olisi voinut olla moraalisesti/sosiaalisesti paheksuttavaa tai jopa sairasta kiinnostusta yhteen uhreistä/uhreihin? Rahamiehillä on usein myös lainaa. Ja eikö muuten juuri noihin aikoihin monelle käynyt huonosti valuuttalainojen kanssa?
>Mihin tämä tieto järjestyksestä muuten perustuu? Ainakin sen osalta tutkinnanjohtaja Kimmo Huhta-aho on todennut IS:n v. 2019 haastattelussa seuraavaa: ”Kukaan ei mene tässä asiassa omaisuusmotiivi edellä. Suoranaisesti ryöstöaikeissa taloon ei ole menty. Sisään on menty vakaissa surmaamisen aikeissa. Rahat on viety surmien jälkeen telineineen. Asunnosta on kadonnut myös Rytkösen yritykseen liittyvää kirjanpitoa, muistivihko”. Todennäköisesti siis kengänjälkien perusteella on voitu päätellä tämä, jos veriset jäljet johtaneet makuuhuoneesta keittiöön. Samoin lienee päätelty poistuminen takaovesta. Puhuu muuten samaisessa haastattelussa tekijästä yksikössä ja lisää ”Täydelliset rikokset tehdään yksin ja niistä ei kerrota kenellekään. Silloin kun olet itsesi vihollinen, silloin se on omissa käsissäsi. Jos kertoo jollekin, riski kasvaa, että se joku päivä on liian monen tiedossa”. Eli ainakaan hänen lausunto ei tue palkkamurha ym. esitettyjä useamman tekijän teorioita. Samoin alkuperäinen tutkinnanjohtaja Tuomo Koho oli yhden tekijän kannalla Aamulehden v. 1991 haastattelussa. Ja luultavasti myös se, onko yksi tekijä vai useampi, on yhtälailla pääteltävissä kengänjäljistä ja siten poliisin tiedossa. Jos vain yhdet jäljet, todennäköisesti vain yksi tekijä.
Tässä siis vielä tuo Aamulehden 1991 juttu.
Yosio Tani (miten kirjoitettiinkaan etunimi) kultasurmat tehtaillut japanilainen liikemies, jonka Halonen armahti. Ajoi rytkösen kanssa rallia samaan aikaan (googlesta löytyy fotojakin). Tämä faktaa. Hinausjuttu taas kuulostaa urbaanilegendalta, kuten Tanin kultahrakotkin olivat.
Tuleepa haikee olo näistä kuvista, kun tietää noiden sekä heidän vauvan kohtalon, elämän piti vasta olla juuri edessäpäin.. :(
Hyvä huomio! Onkohan poliisit huomannu tai tutkinu tän kirjeen tarkasti :o
Remove ads with a Gold account »
Kytkös syntyy siitä että Tani ajoi ojaan kuljettaessaan ruumiita ja hinausauto veti hänet pois. En tiedä onko mahdollista, mutta tekotapa murhissa on kyllä täysin erilainen.
Lisäksi Tani ei ainakaan voi olla tekijä Kirkkonummen tapauksessa. Hänet kun vangittiin kultasurmista Helsingin raastuvanoikeudessa 7.5.1990 - siis 2,5 kk ennen Kirkkonummen murhia.
Varmaan tekijät olleet jo kiinni ja laulaneetkin kylällä mutta kukaan ei uskalla avata suutaan vieläkään, sad case
Kuulostaa vähän siltä, että hänellä oli huonoja yhteyksiä järjestäytyneeseen rikollisuuteen.
Mistä arvelette johtuvan, että naisen sukulaiset ja ystävät eivät ole halunneet puhua julkisuudessa? Julkisuudessa on aina ongelmansa, mutta yleensä kai ajatellaan, että ne ongelmat eivät ole kuitenkaan niin suuria, etteikö kannattaisi tehdä kaikkensa syyllisen löytymiseksi.
Ei kai se voi muusta johtua, kun että ovat porukalla listineet heidät. Yksi harhautti koiran menemällä toiselta puolelta taloa samaan aikaan, toinen tiirikoi lukon, kolmas piti vahtia ovella, neljäs putsasi keittiön, viides käytti teräasetta, kuudes astaloa, seitsemäs oli kuskina minibussissa jolla tulivat... kahdeksas mahdollisesti varalla vilttiketjussa odottamassa, jos jokin menee pieleen.
Naurattaa puheet "Vexistä" huumekauppiaana, sellaista voi ihan kuka tahansa kirjoitella nettiin muka varmana tietona, jos ei pysty todellista näyttöä antamaan, se on vaan selviämättömän henkirikoksen raunioilla valehtelua, jonka voi tehdä ihan kuka vaan anonyymisti netissä.
Eikö kukaan niistä ole sitten uskaltanut poliisille puhua, mikähän niitä mahtaa vaivata? Munattomuus?
Marko Niemen keväällä ilmestyvä kirja on viimeinen oljenkorsi tämän tapauksen selvittämiseksi.
Käyttäjä Aragon on postannut murha.infoon kiinnostavaa luettavaa: https://murha.info/rikosfoorumi/viewtopic.php?f=15&t=58&start=5040
Tulin ihan mielenkiinnosta hetkeksi pois satunnaisesta tänne etsimään mielenkiintoista settiä, mutta onko täällä normaalistikin tällänen meininki? >Luuletko, että avaan näitä juttuja tähän tämän enempää? Luuletko, että hupia runoilen tänne näitä juttuja? Perimätietoa vanhemmilta alan miehiltä. >Hyvä että vedit niinkin luotettavan lähteen tähän kun kuolleen narkomaanin puheet. 😀 >joku kysyy lähteitä <no luulekko et avaan enempää kun on alan miehet kertonu t. 22 >älä edes tee väitettä, vaan siteeraa henkilöä liittyen"alfan-miehen" yleiskuvaukseen <no hyvät lähteet hei sulla t. 22
Täällähän on keskustelu käynyt kiivaana, loistavaa. Itse en ole työkiireiden takia paljon ehtinyt tuottamaan sisältöä tänne, mutta pyritään kevään aikana parantamaan tahtia. Onko kenelläkään muuten tarkempaa tietoa M. Niemen kirjan julkaisuajasta? Julkaisuhan on käsittääkseni siirtynyt pariinkin otteeseen, olikohan nyt kaavailtu huhtikuulle?
Samaa mielipuolta, mutta onneksi kaltaisestasi tuhkamunasta ei ole geenejään jatkamaan.
Takan muurari ainakin ollut päissääm
Tuskin on ollut
Hyvä lanka! Veikkaan ite että soramies valehtelee ja tietää asiasta
Mietin tästä että voi siellä rikospiireissä olla joku häikäilemätön kylmäverinen psykopaatti joka voi toteuttaa murhan näinkin, jokin henkilökohtainen kauna siihen niin tekotavan henkilökohtaisuus osuisi kohdilleen. Ja oli ehkä yrittänyt tätä houkutusta jo (hinauskirje) joka ei ollut syystä tai toisesta onnistunut ja sit mentiikin kotiin sisään.
Veikon poika tappoi nuo, aika selvä case.
Miten niin?
Pojan vaatteista löytyi verta jota ei pystytty tunnistamaan + oli huonoissa väleissä isänsä kanssa + sormenjälkiä löytyi makuuhuoneesta.
Kuuntelinpa tuon Viimeinen johtolanka -podcastin kauden tästä keissistä ja sen pohjalta pari huomiota: 1) Jossain jaksossa mainittiin Veikon olevan tarkka mies, joka tarkisti joka ilta talon ikkunoiden ja ovien olevan lukossa. 2) Veikko oli kertonut henkensä olevan uhattuna ja kantoi siksi käsiasetta. Olettais tämän lisäävän tarkkuutta ovien lukitsemisen suhteen iltaisin. 3) Etuoven lukko oli väärin asennettu ja poliisin mukaan sen sai auki vaikka kammalla. 4) Jonkun tuttavan, kylänmiehen tms. mukaan Beritin avaimet katosivat joitakin päiviä ennen murhia. Vaikka avaimet olisi etukäteen varastettu tai ovesta tultu väärin asennetun lukon mahdollistamana, täytyy tekijän olla tuttu tai tuntea joku, jolla on pääsy avaimiin tai joka tietää etuoven lukosta. Naapurin koiratkaan eivät haukkuneet, mutta tähän nyt voi olla monta syytä joista yksi toki on se, että tulija oli ennestään tuttu. Poliisi viittaa myös tekotapaan kun kertoo epäilevänsä, että tekijä on joku pariskunnan tuttu, ja onhan se tilastollisestikin todennäköisempää, että uhrilla on murhaajaansa jonkinlainen suhde. Aika karua, että todennäköisesti tuttavapiiristä joku on tekijä ja on vieläpä onnistunut pitämään turpansa kiinni kaikki nämä vuodet. Hillitön mäihä on käynyt tekijällä siinä, että vesisänky hajosi ja että ulkona oli rankkasade murhien aikaan. En usko näiden olevan suunniteltuja juttuja.
Hyviä pointteja. Kunpa tuon saisi tietää poliisin varmistamana että onko Beritin aivaimet oikeasti viety vai onko huhu. Tuttu tai paikan tietävä voi tietää naapurin äänekkäät koirat ja saapua talolle metsän suunnasta ettei koirat huomaa. Oliko asunnossa muualla tekijän kengänjälkiä? Luulisi että kengät olisivat jättäneet verisiä tai märkiä jälkiä tekijän tai tekijöiden poistuessa vai oliko jaloissa suojat/siivosivatko tekijä/t jäljet lähtiessään?
Mun ymmärtääkseni kengänjäljistä ei missään virallisissa lähteissä ole ollut mainintaa? Makuuhuoneesta ne on varmaan vesi huuhtonut pois jos on jäänytkin jälkiä. Vois kuvitella jotain kurajälkiä jääneen jos tekohetkellä on ollut rankkasade ja tekijä ei ole kenkiään riisunut sisään mentyään. Toisaalta teon paljastumiseen meni useampi päivä, eli rankkasateet on voineet olla murhayön jälkeenkin. Jos pitää paikkansa, että sisäänmenokin on etukäteen suunniteltu nyysimällä avaimet tai huomioimalla etuoven lukko, niin on mahdollista että teon jälkeen on siivottu enimmät jäljet tai käytetty suojaimia. Tai jos tekijä on viettänyt hetken aikaa makuuhuoneessa teon jälkeen, niin kengänpohjiin tarttunut veri on yksinkertaisesti huuhtoutunut pois ennen poistumista ja siksi jälkiä ei ole jäänyt.
Onko tietoa millainen lukko on kyseessä ja mitä edes tarkoittaa että saisi auki vaikka kammalla? Mitään hälytyksiä ei tainnut talossa olla.
"Automaattilukosta" puhuu Marko Niemi podcastissaan, mitä se sitten lieneekään tarkoittaneen vuonna 1990. Hälytyksistä en ole koskaan kuullut puhuttavan. T. AP
Onko Marko Niemen haastattelema enneunen nähnyt Rytkösen tuttava Juha Rautaheimo? Ääni ja puhetapa täysin identtinen.
Vai oliko lappu joku piiloviesti jostain keikasta mikä piti suorittaa esim. hakea/viedä huumeita. Voi toki olla että oli vaa nii ahne mies että lähti vaikka henki vois mennä.
Mä veikkaan että se oli sen oma poika. Joskus aikanaan luin tästä jutusta. Ihan mielenkiintoinen case
Pojat olivat ryypiskelees toinen Helsingis ja toinen Kotkas surma yönä
Oli paljon mielenkiintoista pointtia siinä mainitsemasi Aragon kommenteissa linkin takana olevassa "esseessä" johon käytännössä koottu kaikki tieto mitä saatavilla. https://docs.google.com/document/d/e/2PACX-1vQwr-rbnmMQ40gDeJ3gagjALpEmq_MU8s2a8J-f2OGKeTr1B83zdgQBStNRFgbWMTFyNmCB0135mjBv/pub Itsellä osui silmään esim toi, että mainitaan kultasurma caseen liittyvän hinausauton olleen Hyvinkäältä eikä siinä olisi käytetty huhuista huolimatta Rytköstä. Tämäkin toki pitäisi nykyisten tutkijoiden tarkistaa oliko todella näin. Ja ylipäätään tän kolmoissurman ja kultasurmien yhteyttä pitäisi selvitellä mielestäni uusin voimin, ja nimenomaan siltä linjalta että entäpä jos kultaan liittyvää ryöstömurhaa oli toteuttamassa tän japanilaisen lisäksi muitakin ihmisiä ja Rytkönen voisi jotenkin liittyä asiaan vähintäänkin tietäen liikaa tms. Pienenä nyanssina, tuolta kävi ilmi että naapuri oli ihmetellyt hiljaisuutta talolla ja pohtinut että olisiko perhe vuokrannut asuntoauton ja lähtenyt sillä reissuun. Miksi naapuri mainitsi asuntoauton? Oliko hänellä havainto asuntoautosta??? Tuskin ihan tyhjästä tuollaista skenaariota naapuri esittää jollei talolla olisi noihin aikoihin näkynyt asuntoauto. Onko tätä asiaa tutkittu ikinä? Siinä oudossa kirjeessä olisi pitänyt mennä yöllä hinaamaan Mersun asuntoautoa. Oli se sitten ansa, tai piiloviesti tutulta matkailuautoa käyttävältä tulla neuvotteluun tai bisneksille, niin jos aikoinaan tutkinnanjohto ei tahallaan ole jarruttanut tutkintaa Ilpo Härmäläisen casen tapaan, niin oletan että tämä naapurin pohdiskelu asuntoautosta olisi aikoinaan tutkittu ja kunnolla. Ja olisi syytä tutkia nyt. Myös se olisi syytä pitää mielessä, että murhaaja on voinut tulla talolle Rytkösen kanssa yhdessä. Rouva on voinut olla jo nukkumassa ja Rytkönen on voitu sisällä yllättää ensin verettömästi tai siivottavissa olevin menetelmin eli lyödä vaikka takasektorista jollain astalolla taju pois tai jotenkin muutoin tekijän/tekijöiden toimesta ottaa haltuun. Sen jälkeen on voitu nukkuva rouva tappaa sänkyyn ja siirtää tajuton tai tapettu Rytkönen sänkyyn ja antaa näön vuoksi vielä reilummin tekovälinettä. Voitte ajatella että nyt menee liian monimutkaiseksi teoria, mutta kyllä suunniteltuja henkirikoksia on, joissa on paljonkin siivottu paikkoja ja ruumis viety tykkänään pois ja kuinka paljon katoamisia ja itsemurhan lavastuksia jotka ei ikinä ole selvinnyt? Onhan se mahdollista että taloon menty perheen nukkuessa. Se kuitenkin on täysin tuuria herääkö silloin ihmiset vai ei, mene kuinka hiljaa menet. Jokainen tietää nukkuvansa toisinaan erittäin sikeästi ja toisinaan todellista koiran unta. Ihan mahdollista että on menty nukkuvaan taloon sillä mielellä ja resursseilla että kaikki tapetaan heräsivät tai ei. On täysin selvä asia että alamaailman juttuja tämä. On ne riidat sitten luvallisemmista bisneksistä tai laittomista, tai onko syy että tiedetään liikaa ja joku tutkinta halutaan tyrehdyttää todistaja tai rikoskumppani vaientaen tms. Rytkönen oli pelännyt jotain mitä ymmärsi pelätä. Mitkään puolison exät tms ei saa aikaan tollasta pelkoa. Onnea ja menestystä jutun tutkijoille! Nyt pitää tutkia uusin silmin näitä. Aikoinaan on voinut olla tutkinnanjohtajia jotka syystä tai toisesta ovat olleet haluttomia tai estyneitä tutkimaan juttuja tiettyyn suuntaan tai laajentamaan tutkintaa. Ilpo Härmäläinen tyypillinen case, todellinen halu selvittää katoaminen tai ylipäätään tutkia henkirikoksena puuttui täysin vaikka viitteitä oli ja selvä suunta kuka oli tekijä. Emme tiedä miksi. Outoa oli? Jokatapauksessa oli jäädä suotta pimeäksi. Nyt kannattaa kyllä varmistella aikalaisten työ ja kaivaa syvälle onko kaikki kivet todella käännetty vai onko jotain jäänyt vaikka vahingossa pienelle huomiolle tai onko asioita hyssytelty jotenkin ja kuittailtu mappiööhön.
Kyllä kai palkkamurhaajiin pätee myös kaikki tuo kirjoittamasi. Ja jos sille tielle on lähdetty, niin alunperinkin pitää olla tietynlainen ja ne teot myös muuttaa ihmistä tuohon suuntaan. Tästä muistelen lukeneeni Italian alamaailman tappajiin liittyen. Heitä kuvailtu aika sisäisesti kuolleiksi mustiksi persooniksi juuri siihen liittyen että tappavat rahasta kenet vaan ilman henkilökohtaista syytä. Henkilökohtaisen motiivin varjolla jossain omassa kostossa esim voi olla helppokin todeta että näin kuului tapahtua. On tuo hengiltä hakkaaminen voinut olla nimenomaan tollasissa olosuhteissa ihan taktinen linja jonka halutaan viittaavan tekotapana pikemminkin hulluun kuin palkkamurhaajaan. Miettikää mikä kohu mediassa ja paine tutkinnassa olisi muodostunut jos asunnosta olisi löytynyt ampumalla surmattu pariskunta. Jos jostain syystä on tullut kiire ja pakko, niin ovat tälläkertaa toimineet näin, kun eivät ole saaneet parempaan paikkaan. Onko rouva mennyt ns pesuveden mukana miehensä surman todistajana vai ollut myös varsinainen liikaa tietävä kohde, niin vaikea sanoa. Jos tekijät olleet palkattuja, niin ehkä eivät ole edes tienneet vauvasta tai yksinkertaisesti se ollut seikka mihin ei oo tarvinnut priorisoida ajatusta. Pakkotila toimia on voinut aiheutua jos joku juttu tai laajempi vyyhti on ollut poliisilla tutkinnassa ja ei ole rikoskumppanit luottaneet etteikö tutkinnan hampaissa Rytkönen voisi olla lenkki jonka kautta tutkinta etenee ja laajenee ulottuen myös tahoihin jotka ei kiinni halua jäädä. On loppunut aika ja siksi hoidettu rumasti mutta silti voitu toimia yllättävän harkitusti ja rationaalisesti mihin viittaa siisti asunto ja onnistunut poistuminen. Onko ollut joku isompi huumeliiga poliisin tutkinnassa tuohon aikaa tai vähän aiemmin tai jopa hiukan myöhemmin? Siuntion kultamurhien tutkinta varmaan pyöri vielä tossa vaiheessa täysiä. Luin vasta äsken tästä langasta että Veikkoa oli hakattu myös nyrkein. Se voi puhua myös sen puolesta että Veikko pistettiin nippuun jo aiemmin ja viimeisteltiin sängyn luona tekovälineillä, kuten aiempaan viestiin arvailin. Ylipäätään jos kahta aikuista ihmistä hakataan tappamismielessä välineillä sänkyyn päin, niin millä käsillä siinä ehtisi vielä nyrkilläkin lyömään? Myöskin kahden enempi tai vähempi nukkuvan aikuisen lahtaaminen sänkyyn on aika vaativa temppu johon sisältyy paljon riskejä pieleen menemisen suhteen. Siinä helposti toinen pakenee tai ainakin herää puolustautumaan. Porrastetusti edennyt case on hyvinkin mahdollinen tapahtumien kuluksi. Silloin on mukana ollut vähintäänkin "Juudaksen roolissa"joku kehen Veikko luotti ja taloon voitu iltasella tulla Veikon kanssa yhdessä.
Niin ja tekijöitä ollut useampiakin todennäköisesti 2-3. Veikkaan että asunnossa on olut jonkin aikaa teon jälkeen. Olohuone ja makuuhuone pois lukien talo ollut siisti yllättävän siisti (kuvista ja julkisuuteen ei ole tuotu että olisi ollut tekijöiden kengänjälkiä tai verta muualla kuin makuuhuoneessa).
Ammattitappajan olisi ollut helpompi päästä Veikosta eroon kun on yksinään, hinauskeikalla. Selvisikö mistä se reikä/reiät oli aikaisemmin autoon tullut? 2-3 hengen porukalla taas ampuminen ja ruumiit mukaan ja johonkin suohon tai mereen. Riskisempi tapa alkaa lavastaa jotain intohimomurhaa ja heilua kirveen kanssa. Toki mukana on voinut olla aseet jos homma lähtee kehittymään huonoon suuntaan.
No jaa. Hyvän suunnitelman voi suunnitella johonkin tapahtuman ympärille mitä uhri aina toteuttaa samalla tavalla. Muuten muuttujia teon aikana tulee aina ja näin ollen jää mahdollisuus että poliisit pääsevät jäljille. Ruumiiden vieminen kodista pois on aina riskialtista ja täytyy toteuttaa kulkuvälineitä apuna käyttäen eli jää kameroihin/silminnäkijät huomaavat ja naapurit/naapurien koirat. Veikkokaan ei ollut pienimmästä päästä ja varmasti kahdellakin aikuisella olisi hommaa siirrellä tuon kokoista velttoa kroppaa. Asunnolle menty luultavasti jalkaisin metsän puolelta tai oltu vieraana.
Jonkin matkaa saa kävellä metsän poikki, voihan olla että silloin oli enemmän paikkoja mihin sai auton parkkiin tien läheisyyteen. Itseä kiinnostaa keissi kun vastaavia sora/koneyrittäjiä on pilvin pimein suomessa ja asuvat vähän syrjemmässä. Ja huumeita myydään suomessa kai enemmän kuin koskaan ja ulkomaiset perii saatavia aika agressiivisesti. No joo, ei nyt enää liity alkuperäiseen keissiin.
Jossain mainittiin oven automaattilukko tai jotain jonka sai auki vaikka kammalla. Kuvassa tavallinen abloy lukko. Iso rako oven ja karmin välissä kyllä.
Tonne jo aiemmin kirjotin, että tekijän on täytynyt tietää lukosta tai saada talon avaimet käsiinsä edeltävästi, koska Veikko väitetysti oli tarkka siitä, että talon ovet ja ikkunat on olleet iltaisin lukossa. Ja varmaan entistä enemmän jos on pelännyt henkensä edestä siinä määrin, että on kanniskellut käsiasetta mukanaan. Kun ajatusta jalostaa pidemmälle, niin pidän avaimia todennäköisempänä vaihtoehtona. Aika iso riski räpeltää ulko-oven lukkoa yöllä ja toivoa, ettei kukaan herää. Vaikea toki sanoa millainen operaatio lukon avaaminen kammalla olisi, mutta aika varma pitäis olla, ettei avaamisesta kovaa ääntä lähde. Itse en oikein pidä todennäköisenä sitä, että sisään on tultu ns. kutsuttuna, jääty yöksi ja yöllä murhattu koko perhe. Etenkin kun murha on tehty siihen malliin, että jonkinlaista tunnelatausta asiaan on luultavasti liittynyt eli jotain kaunaa on ollut. Nämä alamaailman kytkökset ja palkkamurha-asiat tuntuu myös vähän hatarilta, kun parempiakin keinoja ja tilaisuuksia palkkamurhata paljon liikkeessä oleva yrittäjä olisi.
https://yle.fi/a/74-20085241 Harkittu murha Toimittaja Marko Niemi uppoutui Suomen kylmäverisimpiin lukeutuvaan henkirikokseen. Nyt hän kertoo käsityksensä siitä, miksi joku surmasi isän, äidin ja pikkuvauvan.
Mielenkiintoinen seikka ns. soraliikemieheen liittyen tuossa Marko Niemen jutussa: "Niemi tapasi soraliikemiehen kahdesti. Tämä kielsi sekaantuneensa murhaan, mutta miehen jutut herättivät ihmetystä. – Hän ihan selvästi muisti Veikko Rytkösen, mutta ei muistanut tätä kolmoissurmaa. Ei, vaikka he toimivat samalla seudulla ja murha oli varmasti puheenaihe numero yksi sillä seudulla. – Se taas laittoi miettimään, että hän ei ehkä puhu ihan totta. Viimeisen tapaamisen päätteeksi iäkäs mies tokaisi jotain, joka jäi vaivaamaan Niemeä. ”En mä enää ehdikään istua mitään tuomiota”, hän sanoi. Mies oli lisännyt, että laajalle levinneen syövän vuoksi hänellä oli elinaikaa korkeintaan kaksi vuotta. Kun Niemi oli aikeissa vielä kerran tavata soraliikemiehen, tämä oli jo kuollut. – Olisin halunnut kysyä häneltä suoraan. Jotkut ihmiset haluavat tunnustaa kuolinvuoteellaan rankkoja juttuja menneisyydestään." Oliko soraliikemiehellä sittenkin osuutta tapahtumiin? Sitä emme ikinä saa kuulla ainakaan häneltä itseltään. T. AP
Joo kyllä tuo soraliikemies kuulostaa siltä että valehtelee ja tietää enemmän mitä antaa ymmärtää.

Your user account is too new to post on this board. You will need to wait for 30 days before you can post. Buy Gold account to unlock all features now.

240 replies by 45 users
Remove ads with a Gold account »