Remove ads with a Gold account »
Ehdottakaapas mielestänne oikeasti laadukkaita dekkareita, trillereitä tai vastaavia teoksia. Siis sellaisia joissa on muutakin kirjallista arvoa ja syvyyttä kuin päräyttävä juoni. Esimerkkejä joista olen aikanaan pitänyt on Patricia Cornwellin vanhempi tuotanto ja Thomas Harrisin Uhrilampaat. Historian ja tietokirjojen vastapainoksi haluaisin pitkästä aikaa lukea vähän kevyempää ja viihdyttävämpää settiä, mutta mikään Jo Nesbo/IlkkaRemes tyylinen kioskikirjallisuus ei itselleni toimi yhtään. Kokeiltu on.
11 2
8 mo
Mitkä ovat sellaisia kirjallisuuden klassikoita, jotka on ns. pakko lukea?
11
7 d
Puuhailen maailmanrakentamista pöytäroolipeliä varten ja se on vaatinut minulta nyt useamman vihkon, kynän, kumin ja perkeleesti word-asiakirjoja läppärillä. Aion siis kirjoittaa lisää ja koota keskeneräiset ajatukset ja juonet samaan megatiedostoon. Obsidiania olen käyttänyt myös läppärillä, mutten ole oikein mestaroinut sen käyttöä vielä. Olen tullut siihen tilanteeseen, että tarvitsen pääasiassa muistikirjaa ja lukulaitetta yksissä kansissa tätä työstöä helpottamaan. Olen lukenut hyvää Kindle Scribestä, Remarkable2:sta ja yllärinä BOOXin Note Air 3:sta myös. Vähän olen kaatumassa tuohon Note Airin suuntaan tässä, mutta jos on jotain akuutteja vinkkejä miksi joku muu olisi paras ostos niin olen kiitollinen. Airin eduksi on valikoitumassa ominaisuus, joka mahdollistaa suoraan pdf:n päälle kirjoittamisen. Remarkablen varmaan nappaisin, jos olisin piirtämässä enemmän kuin lukemassa ja kirjoittamassa. Kuva ei liity, repäsin sen netistä.
0
1 d

Mitä kirjaa luet?

Kvanttivaras-trilogia työn alla.
322 3
1 y 1 mo

Myrkky-lehti

Onko internetin arkistoihin jäänyt Myrkky-lehden skannattuja versioita? Onko kellään tallessa? Näitä lapsuusiän suosikkilehtiä olisi kiva päästä selaamaan uudestaan
5
4 d
Olen ajatellut keräilyssä siirtyä kirjoihin, kun ei enää levyt kiinostaneetkaan. Eli siis, jos suosittelisitte joitain teiksia ja kerron mikä kiinostaisi. >keltainen kirjasto (erityisesti italo calvino) >klassikot >historia tietokirjat >kauhu kingi, h.p lovecraft ja edcar alan poe esim >japsi kirjallisuus kuten no longer human
16 1
24 d
Mitä mieltä olette, ehtiiköhän se Vinds of Vintteri tulla koskaan valmiiksi ennen kuin tää Yrjö Marttiini potkaisee tyhjää? Nythän sitä on ainakin 12 vuotta vissiin jo odoteltu edellisen osan jälkeen ja kuulemma tää on vasta vähän yli puoleen väliin päässyt kirjan kirjoittamisessa. Ukko on jo 75 ja aika läskikin vielä joten saattaa perjaatteessa kupsahtaa ihan koska tahansa, en tajua miksei tää vaan voi myydä kirjasarjansa oikeuksia jollekin nuoremmalle lahjakkaalle kirjailijalle joka jaksaisi kirjoittaa tarinan oikeasti loppuun.
4 2
9 d
Osaisiko joku nyymi suositella kokonaisesityksiä Saksan keisarikunnasta? Olen yrittänyt etsiä moista kirjastoista kehnolla menestyksellä. Lipastolta löytyi vain Volker Ullrichin Die nervöse Grossmacht, jonka luin, mutta sekin tuntui jokseenkin suppealta.
1
12 d

Pienet kustantamot

Mitä pieniä tai "vaihtoehtoisia" kustannustaloja Suomesta löytyy? Kirjoitin sellaisen aika kyseenalaisen, yhteiskunnan tabuja ja yleisiä ajatuksia kritisoivan kirjan, jonka lukeminen vaatii lukijalta paksua nahkaa. On mielestäni selvää, että suurimmat kirjatalot eivät tähän teokseen nimeään laita. Ennen kuin nöyrryn BoD-tasolle, haluaisin löytää Suomesta kustantamoja, joita räväkkä ja provosoiva kirja voisi kiinnostaa.
20
4 mo

Kauhu

Mieli tekisi lukea jotain synkkää kauhukirjallisuutta mutta en oikein tiedä mistä lähteä liikkeelle. Lovecrafteja olen lueskellut, mutta monesti jotenkin antikliimaksinen olo jää tarinoista. Ehkä kaipaisi enemmän synkkyyttä ja/tai väkivaltaa. Onko suosituksia? Mielellään suomeksi mutta enkkukin menee.
33 2
10 mo
Jooh elik runoudesta en ymmärrä mitään. Tässä ei oo sointuja eikä rytmiä eikä oikein mitään mutta kirjotinpa kuitenkin. "Musta ruusu ja pörriäinen" Kesän lopulla lensi pörriäinen Tuli kedolle keskelle kukkien Juuri kukkaan puhkeavien Värein, muodoin ne kilvoittelivat Ja pörriäinen jokaisesta mielellään olisi mettä maistanut – mutta! Yksi oli kukka erilainen Yksi oli ylitse muiden Musta ruusu, kuin yö itse Väri syntyy valosta hylätystä Musta yksin kaiken nielee Maailmankaikkeuden sisäänsä kätkee, äärettömän! Musta ruusu kaiken valon imee Pörriäisen katse ei siitä herkee Miltä maistuu sen mesi? Pörriäinen ruusua kiertää Tuskin uskaltaa lähempää Sitä tutkailla, arkana Mutta kateellisesti katsoo Jos toinen pörriäinen Ruusun sattuu huomaamaan Vain vaivoin lähestyy Pörriäinen mustaa ruusua On heille yhteistä musta – mutta! On pörriäisessä myös toinen väri Keltainen väri, pelon väri Sitä luotaan työntää, silti pelkää Tuskin kykenee pörriäinen Pientä surinaansa Ruusulle surisemaan Miksi se häntä kuulisikaan? Ja tuumii pörriäinen Pientä surinaansa suristen: Jos sen tuoksu ei ole minulle tarkoitettu On se silti kaunis katsella Jos en saa koskaan sen lehtiä suudella On se silti kaunis katsella Jos ei ole minun lupaa sen mettä kantaa On se silti kaunis katsella Jos en medestään hunajaa toukilleni saa On se silti kaunis katsella Musta ruusu, joka imee kaiken valoni Ja josta en katsettani irti saa Musta ruusu, niin kaunis katsella
8 3
21 d
Voisiko joku suositella kirjan tai minkä tahansa tekstin/tekstejä, joilla pääsee alkuun suomalaisen nykypolitiikan tietämyksessä?
5 1 1
1 mo

Kuinka paljon seksiä kirjassa on hyvä tai liikaa?

Nyymit, aloitteleva kirjoittaja kysyy: paljonko on sopivasti, liikaa tai liian vähän? Esikoisromaanini ei sisällä seksiä ollenkaan, mutta toiseen kirjaan ilmeisesti kevät tehnyt tehtävänsä ja siitä löytyy paljon puhetta, mutta ei varsinaisia tekoja. Olen ajatellut koetella rajojani myös kolmannella, josta ajattelin kirjoittaa lähestulkoon pornoteoksen. Eräässä toisessa paikassa kysyessäni useat sanoivat, etteivät lue kirjoja, joissa on seksiä. Ok, ei mitään, saa olla lukematta. Mutta kiinnostaako tämmöinen erotiikkakirjallisuus yleensä ketään? Toisaalta, ei vittuakaan väliä, sillä kirjoitan itseäni viihdyttävää tekstiä. Mutta aloittelevana sitä vielä kuitenkin vähän kiinnostaa muidenkin mielipiteet, vaikkei sitä kehtaa tunnustaa... Siispä lankaan ajatuksia seksistä kirjallisuudessa. Ps. Täytyy aikanaan muistaa mainostaa kirjaa laudalla kultaosioissa. Siellä niitä kiimaisia setiä ja tätejä lienee :D
6
23 d

Miki Liukkonen

Mitä mieltä porukka on kyseisestä kirjailijasta ja hänen teoksistaan. Itselläni heräsi kiinnostus kirjallisuutta ja lukemista kohtaan kun tutustuin Liukkosen Ylellä olevaan radio-ohjelmaan. Jotenkin tämän kaverin juttuja voisin kuunnella tunti tolkulla, vaikka uskonkin, että moni vaihtaisi kanavaa hyvinkin hätäisesti.
45 2 1
2 y 6 mo
Olen kirjoittanut omakustannekirjan joita olen myynyt Suomessa muutamia satoja kappaleita. Tein kirjasta nyt käännöksen ja mietin miten saisin parhaiten myytyä sitä muualle Eurooppaan sekä Pohjois-Amerikkaan. Oletan, että molemmista löytyisi muutaman sadan ostajan asiakasryhmä. Olisiko kellään vinkkejä mitä kautta lähtisin myymään kirjaani? Postikuluthan Euroopasta amerikkaan ovat aika suuret, joten mietin miten tätä oikein lähtisi ratkomaan. Mikä on ylipäätään paras kanava myydä omia omakustannekirjoja ulkomaille? Myykö kukaan Amazonin kautta kirjoja? Miten se toimii teidän mielestä?
12
5 mo
Miksi Adlibriksella kirjat ovat niin paljon halvempia verrattuna suomalaiseen kirjakauppaan? Jatkuvasti myös kaikenlaisia alennuskampanjoita yms. kun taas suomalaisessa niitä on 1 tai 2 vuodessa ja silloinkin alennus on vain jotain 5%. Mielummin tukisin suomalaista yritystä mutta niin korkeiden hintojen takia valitsen mielummin ruotsalaisen.
6 1
3 y 1 mo
Varmaan tuhannes lanka Waltarin keltaisesta tiiliskivestä. Kirja kiinnostaisi mutta en oikein pidä lukemisesta mutta kuunteleminen menisi varsinkin harrastusten parissa. Onko kenelläkään siis tietoa miten kirja eroaa radioteatterin kuunnelmasta? Eli jääkö kuunnelmasta kohtia pois jotka kirjassa olisi tai jotain vastaavaa. https://areena.yle.fi/podcastit/1-4172550
7 1
1 mo
AP nauttii lukemisesta, mutta kirjojen valitseminen on aina täyttä tuskaa. Haluan lukea laadukasta kirjallisuutta, mutta liian taiteellinen, diippi, tajunnanvirta jne. ei kiinnosta. Toisessa päässä esimerkiksi dekkarit ovat usein liian kevyttä tavaraa mistä ei saa mitään irti. "Sweet spottiin" osuvien kirjojen ja kirjailijoiden löytäminen on vaikeaa vaikka niitä toki on maailma pullollaan. Eli hakusessa romaaneja joissa on samalla mukaansatempaava tarina tai juoni ja hyvää, rikasta tekstiä. Aiheella, genrellä tai iällä ei sinänsä ole mitään väliä.
2
26 d

Kirjat muinaisesta/keskiaikaisesta Suomesta

Etsin kirjoja, jotka perustuvat muinaiseen tai keskiajan Suomeen. En ole tähän mennessä googlaamalla löytänyt yhtäkään kyseisen tyyppistä kirjaa. Arvostaisin, jos saisin ehdotuksia. >Kalevala höhöhöhö Etsin enemmänkin historiallisia romaaneja, enkä kansalliseepoksia tai kansantarinoita.
51 3
3 y 9 mo
Suositelkaa jotain rankkaa fantasiaa. Oon lukenut 2 vuotta malazania ja kirjat loppuu iha kohta kesken. Tolkienit ja noiturit luettu aiemmin
50
6 mo

Iijoki

Pappavainaa perintönä tuli päätalot. Pitänee lukea. Vissii saattaa jäädä aika pahasti koukkuun.
2 1
27 d
Syksyllä näyttäisi ilmestyvän uusintapainos- ja käännös Don Quijotesta, mutta onko tämä klassikkoteos oikeasti maineensa arvoinen ja ehdottomasti lukemisen väärti? Onko täällä esimerkiksi kukaan lukenut?
3 6
29 d
00:05
Elämäni gangsterina äänikirja
615 19
7 y 5 mo
00:03
Kiinnostaisi hommata raamattu ja lukea se. Kysymys onkin, että mikä on kattavin kirja kaikesta tuosta paskan määrästä?
14 2
2 mo

Lucky Luke vs Buster Scrugss SPOILEREITA!!!!!

tämmöinen tuli vastaa youtubessa ja rupesin heti miettimään mikä homma tällä busterilla on kummiskki ukko kuoli
10
3 mo
Mikkä noista keltasen kirjaston kirjoita kannattaa lukea, kun mukana taitaa olla myös paljon paskaa?
10 1
1 mo

Paras kirja minkä olet lukenut

On koittanut aika tehdä se kivulias päätös jota kaikki ovat vältelleet kuin ruttoa...nimittäin valita paras kirja minkä olet elämässäsi lukenut. Tässä langassa EI vastata että ”joo en osannut päättää joten tässä on 392 kirjaa jotka kaikki on mun mielestä hyviä”, vaan nyt tehdään se kylmän viileä valinta jossa yksi kirja on ylitse muiden. Perustelut ovat sallittuja, jopa suotavia. Ap aloittaa kirjalla jonka lukukokemus on vaikuttanut vahvimmin omaan lukuharrastukseen ja lapsuuden maailmankuvaan (pl. Raamattu). Uskon vahvasti että tämä kirja ja sen mukaansa tempaava teksti oli maagisimpia asioita lapsuudessani ja positiiviset mielikuvat kirjoista kantoi pitkälle kun vaihtoehtona voisi olla se, että ainoat kokemukset lapsuudessa lukemisesta on koulun pakkolukemiset. Tämän kirjan jälkeen mikään ei ole tempaissut samalla tavalla mukaansa joten tunnepohjaisin syin se on paras lukemani kirja. Ap vastaus on näin ollen >Hobitti Vastaus voisi olla myös Harry Pottereista joku, mutta näistä on vaikea valita yksittäistä, joten pysyn valinnassani.
340 13
5 y 7 mo

Elokuva parempi kuin kirja

Kirjoistahan sanotaan että se parempi kuin elokuva, ja moni kirja varmasti menettänyt lukijoita paskan elokuvaversioinnin takia, mutta onhan niitäkin kirjoja jotka huonompia kuin elokuva. Forrest Gump. Loistava elokuva, kirja oli pettymys. Elokuvassahan Forrest on heiveröinen ja vilpittömästi hyväntahtoinen jolle käy myötä-sekä vastoinkäymisiä. Kirjassa hän on tavattoman suurikokoinen ja vahva, joka huomattavasti oikukkaampi sekä vähemmän viattomampi. Kirjasta puuttuu myös hauskat historialliset tapahtumat sekä muutenkin komiikka, jota elokuvassa huomattavan paljon enemmän. Oli suuri pettymys Toinen joka nousi suurena ihmeenä, oli Reijo Mäen Keltainen Leski, eli Vares elokuvien ensimmäinen osa. Kotimaiset elokuvathan on usein vähän mitä on, etenkin ne kirjoihin perustuvat, mainitaan vaikka Populäärimusiikkia Vittulajänkältä. Odotin kirjalta miten olisi nämä elokuvasta tutut heitot kirjoitettu, mutta nehän puuttuivat kirjasta kokonaan, myös kirjan tarinankerronta oli huomattavasti puisempaa, sekä epäaidoimpaa. Ihmettelen että tästä Mäen romaanista tehtiin ensimmäinen filmatisointi, nimittäin huomattavasti parempia Vares- kirjoja on kyseinen kirjailija saanut aikaiseksi. Muut filmatisoinnit ovatkin jo sitä tuttua höttöä, harmi. Myös pitää mainita Antti Tuomaisen, Mies Joka Kuoli, jonka tv-sarjafilmatisointi on vähintään yhtä hyvä kuin kirja.
24 1 1
2 mo
Mielipiteenne kirjasta ja onko lukemisen arvoinen?
2
1 mo

KYSYMYS : LUKEEKO KUKAAN SARJAKUVIA?

Lukeeko kukaan sarjakuvia, muitakin kuin Amerikkalaisten supersankareita ja Japanilaisten teinityttöjä? Kysyn lähinnä siksi koska itse pidän sarjakuvista paljon, ja haluaisin sarjakuva ehdotuksia, mahdollisesti suomalaisia sarjakuvia?
157 10 1
4 y 6 mo

Iso 10012 kirjat

Rotat varmasti löytävät internetin syövereitä tähän liittyviä kirjoja kielellä suomi englanti ruotsi venäjä viro
0
1 mo
Omistaako kukaan tätä? Voisin ostaa pois :)
8
2 mo
Kirjojen lukeminen tulee tekemään comebackin koska naiset on huomanneet että sen avulla voi promota somessa
4
1 mo
Onko kellään suositella mitään hyviä Post apokalyptisiä kirjoja. Kesäloma tulossa ja kaipailisi pitkästä aikaa jotain hyvää luettavaa/kuunneltavaa, vaikka rannalle.
46 8
2 y 10 mo

Mikä on paras lukemanne kirja?

Eikä mitään nillitystä että ei voi vaan yhtä kirjaa sanoa. Kyllä voi, kun raa´asti tiputat vaan muut pois. Eikä sit lasketa mitään vitun äänikirjoja. Itellä tää varmaan
35 1 3
7 mo

Historialliset romaanit

Ap tykkää historiallisista romaaneista. Tämän vuoden puolella luettu >Sinuhe >Mikael Karvajalka ja Mikael Hakim Nyt menossa >Musashi Luen kaikenlaista muutakin, mutta tämä genre uppoaa nyt parhaiten. Suositelkaa historiallisia romaaneja, mielellään lukemani kaltaisia seikkailutarinoita. Historiallinen näkökulma ja faktat eivät ole niin tärkeitä kuin itse tarina, juonen kulku ja hahmonkehitys.
77 22
2 y 7 mo
Eli olisi tarkoitus ohjelmoida aivot uudelleen. Pitäisi päästä tästä helvetillisestä negatiivisesta ajattelusta enemmän positiivisemmaksi. Olisiko mitään hyviä oppaita, mistä aloittaa? Joko self-help, filosofia tai muuta.
2
2 mo
joskus pyörinyt täällä mega, jossa kaikki jaksot ylen radioteatterin esittämää Linnunradan käsikirjaa liftareille. olisiko kellään tallessa? kaksnumeroinen luku kultaa luvassa sille joka postaa!
0
1 mo
Osaisiko joku neuvoa miten libreofficessa tekstin saisi aseteltua jollain asetuksilla sillä tavalla, että sivuilla on sopiva määrä tekstiä. Otsikot alkaisivat sivujen alusta ja tekstiä ei lipsuisi epäjärjestyneesti seuraaville sivuille? En viitsisi koko 200 sivun kirjaa naputella sivu kerrallaan aina uusiksi kun teen jotain pieniä muutoksia.
2
2 mo
mp lyriikoista? Viimeisillä rahoillani Tapsan alkosta ostelin Yhteiskunnalle keskaria näytin Pullon avasin ja nautin Laskut jää jälleen maksamatta Mutten välitä yhteiskunnan paskasta Väität ettei juomiseni ole enää tervettä Väität ettei elämäni ole enää hallinnassani Muttet ymmärrä että olen tehnyt valintani Minä päätän elämästäni Olen sinua tarpeeksi kuunnellut Se etten elä samoin kuin sinä Ei tarkoita sitä että olisin Ihmisenä yhtään sinua huonompi Vitun savitakit ja paskalakit Ja muut yhteiskunnan kusipäät Miksi haluaisin teidän mukaan Kun teiltä saa vain paskaa niskaan Väität ettei juomiseni ole enää tervettä Väität ettei elämäni ole enää hallinnassani Muttet ymmärrä että olen tehnyt valintani Minä päätän elämästäni Olen sinua tarpeeksi kuunnellut Väität ettei juomiseni ole enää tervettä Väität ettei elämäni ole enää hallinnassani Muttet ymmärrä että olen tehnyt valintani Minä päätän elämästäni Olen sinua tarpeeksi kuunnellut
2
2 mo
Sain luettua Kalle Päätalon Koillismaa-sarjan ja tykkäsin siitä kyllä paljon. Kaikesta huolimatta en kyllä millään jaksaisi heti perään aloittaa sitä kolossaalista Iijoki-sarjaa ja nyt olisin etsimässä muita vastaavanlaisia hyviä kirjoja. Onko suosituksia?
4
2 mo
Sain juuri päätökseen suuren Pentti Haanpää lukurupeamani ja ei voi kyllä muuta sanoa, kuin jokaisen vähääkään kirjallisuudesta kiinnostuneen ihmisen pitäisi lukea Haanpäätä, edes Haanpään suosituimmat novellit. Suorastaan käsittämättömän hyvää matskua. Itselle Haanpää oli lähes tuntematon kirjoittaja, kunnes kesällä löysin kirpputorilta kahdella eurolla Pentti Haanpään parhaat novellikokoelman ja olin suorastaan äimistynyt miten kyseinen kirjoittaja on mennyt itseltä täysin huomiotta ohi. Tämän jälkeen haalin käsiini suurimman osan Haanpään tuotannasto ja luin sitä kuin riivattu. Samalla Pentti Haanpään arvostuslanka.
14 6
6 mo
Mistä hemmetistä voisi löytää McCarthyn Veren ääriin kovakantisena?
3
3 mo
Hei! Onko kirjoitettu mitään pelifirmoista, jossa käsiteltäisiin pelin kehittämistä, teoriaa, historiaa ja taidetta? Erityisesti alustavasti kiinnostaisi joku Black Islen/Interplayn kirja. Saa toki ehdotella muitakin.
2
2 mo

Runo

Terapeutti ehotti et voisin alkaa kirjottelee ajatuksii paperil vaik runojen muodos mut se ei tienny et mun runot o tätä tasoo😍☝️ "Enkeli pien lentää, joku sai töistä kenkään Rahaa ei vuokraan hällä oo, kuka kertoo sulle kengän koon? Kauppaan kenkää ostamaan meet, kenet rakkaimmaks sä teet? Yhdessä kenkä miehen kanssa naimisiin mutta älkää muuttako Kiiminkiin🤩🤩"
2
2 mo

Homokirjallisuus

Suosituksia? Onko joku onnistunut löytämään laadukkaan kotimaisen teoksen, jossa teemana homoseksuaalisuus?
20 2 3
7 mo

Runoskaba!

Täällä Fu-Koolainen Hanki itse nainen Olen vajavainen Tarkaksi sanottu Pari kertaa ladottu Matti Vanhasen kodis kävin Mutta en nähnyt muuta kuin perslävin Tarkkailu ja rankaisu ei rikos Mutta ei patisma singos Kepu kyllä osaa muuttua Joten anteeksi annan en jaksa suuttua
7
5 mo
Oi Oswald Spengler! Ylistetty ollos joukossa nykykirjailijain!. Tuo intellektuellinen järkäle vaikuttaa osuneen oikeaan miltei kaikissa keskeisissä väittämissään. Niin kutsuttu läntinen maailmanpiiri oli perin uupunut ja englantilainen merirosvohenki tuomittu yhteenottoon kera preussilaisen ritarihengen, joiden yhteenotosta ei olisi säilyvä muuta kuin surkea jakojäännös idän barbaarisille voimille.
0
3 mo
Miksi erään tärkeimmän eurooppalaisen nykykirjailijan Michel Houellebecqin uusinta jo tammikuussa 2022 ilmestynyttä romaania Anéantir ei ole vieläkään suomennettu? Ettei vain kirjan aihe, maahanmuuton turmiollisuus, ole aiheuttanut päätöstä kääntämättä jättämiseen? Vuodesta 2001 kaikki kirjailijan kirjat on suomennettu. Suosittelen lukemaan. Voitte aloittaa vaikka romaanista Alistuminen.
20 9 6
11 mo
Kumman luen seuraavaksi Anna Karenina vai Sota ja rauha? Onko täällä ihmisiä, jotka olisivat kummatkin lukeneet ja kumpaa suosittelette?
16
3 mo
Filosofia ja historia on alkanut kiinnostamaan, olisiko näihin genreihin kirjoja suositella mistä pääsisi alkuun?
16
4 mo
Hei! Pyytäisin palautetta lukijoilta lyhyt tarinaan. -Kannattaako tällaista tyyliä jatkaa? -Pitäisikö tyylivalinta olla enemmän kuvailevaa? -Onko liian kryptistä? -Ei kai vaikuta liian horinalta? -Muuta lisättävää? Lähinnä ihan omaksi ilokseni kirjoittelen harrastusmielessä. https://pastebin.com/pSmAY6Qn
6
3 mo
Lukulistalle v. 2024: Huipputuloiset: Suomen rikkain promille Työelämän huonontumisen lyhyt historia Treasure Islands: Uncovering the Damage of Offshore Banking and Tax Havens The Finance Curse: How Global Finance is Making Us All Poorer The Panama Papers: Breaking the Story of How the Rich and Powerful Hide Their Money Onko nyymeillä aihealueesta muita kirjasuosituksia?
4 2
4 mo
Kirjani alkaa olla valmis kokonaisuudessaan, sen valmistumiseen on mennyt noin kolme vuotta. Se on genreltään rajoja ylittävää fantastista uuskummaa. Olisi muutama kappale, josta tahtoisin vähän palautetta seuraavien aiheiden tienoolta: - Korostaako kirjoittaja itseään liikaa minä muodossa? - Onko teksti ajoittain kornia, ylimahtipontista tai ylisyvällistä jo typerällä tavalla? - Mitään muuta tarinankerronnallisesti virheellistä tai liiallista, tai epäloogista Tekstit olen kirjoittanut inspiraation vallassa, niin ne ovat menneet omaan muotoonsa. Kirja koostuu useista yksittäisistä tarinoista, joista koostuu koko stoori. Tässä yksi, luettavaa on noin viisi sivua: https://pastebin.com/Z6UGMj3h
4
3 mo
Onko paikalla muita jotka harrastaa elokuvien tai sarjojen kohtauksien käsikirjoituksien kirjoittelua? Henkilökohtainen tavoitteeni olisi vuonna 2024 kirjoittaa vähintään 30 ihan ok sketsiä.
3 2
4 mo
Onkohan Herman Melvillen Moby Dick enemmän kirja kuinka ihminen on vieraantunut luonnosta, vai kirja kuinka ihminen on osa luontoa? Olen itse lukenut enkä osaa sanoa.
6
4 mo

Thomas Mannin tuotanto

Olen lukenut noin kuusi tai seitsemän vuotta sitten Taikavuoren, jonka teemat puhuttelevat silloin paljon ja auttoivat ymmärtämään kulttuurihistoriaa 1900-luvun alusta (Erityisesti ensimmäinen maailmansota, Nietzschen vaikutus ja "Itseoppineen" rooli tarinassa). Toisena olen aloittanut Tohtori Faustus teoksen, josta noin 120 sivua luettuna ja jatkan kun jaksan. Mikä Mannin teos on puhutellut sinua nyymi? Ja mitä teemoja pidit siinä tärkeänä?
1
5 mo
Suositelkaa mulle jotain scifiä. Ei oo koskaan oikeestaan tullu luettua, enempi fantasia hommia. Enempi kiinnostas joku semmonen "maltillisempi" tyyli, et ei välttämättä tarvi olla avaruusaluksia ja valomiekkoja :D
16
4 mo
Parhaat fiktiolliset kirjat joissa seikkaillaan jännittävissa paikoissa, esim. aavikoilla, sademetsissä ja valtamerellä?
7
5 mo
Onko nyymeillä kirjavinkkiä Suomalaisen kirjoittamaan dystopiakirjaan vähän niinkuin Orwellin 1984 tai Nälkäpelejen tapaista kirjaa politiikka ja autoritääriset vallat kiinnostaa. Ja sellainen missä ei ole mitään wokepaskaa esim ilmastonmuutosta tai mielenterveysongelmia mitä tuntuu olevan näissä uusissa dystopioissa kuten Korento tai Lupaus tai Sarasvatin hiekkaa nopealla mitä löysin nopealla googletuksella.
3 1 1
4 mo
Suositelkaas jotain hyviä kirjoja luettavaksi. Kaikki käy.
6
4 mo

Sisu jääkiekkokortit 1994

Löytyi täysi setti Sisu-merkkisiä jääkiekkokortteja varaston perältä, hyväkuntoisia ja järjestyksessä kansiossa, nopeasti vilkaistuna jokainen kortti löytyy numerojärjestyksessä, noin 400 korttia. Onkohan näillä jotain arvoa vai unohdetaanko varastoon vielä seuraavaksi 30 vuodeksi?
3
6 mo
Ultimaattinen klassikoiden suosittelu-lanka. Huomasin ettei kovin aktiivista lankaa ole klassikoihin liittyen. Alkanut itseä kiinnostaa Steinbeckit, Márquezit ja Calvinot. Luonnollisesti muitakin saa suositella, nuo oli vaan esimerkkejä. Joten, mitkä klassikot aidosti ja oikeasti on lukemisen arvoisia nyymien mielestä? Dostojevskit on toki täällä käsitelty moneen kertaan ja sieltä varmasti Karamazov ja Rikos ja Rangaistus on monen tiedossa.
19
6 mo

Mikä mua vaivaa kun en pysty lukemaan kirjoja

Laudalla pystyn lukeen pidempääkin tekstiseinää mutta kirjojen lukeminen tuntuu mahdottomalta olipa kyseessä sitten fiktio tai fakta. Viimeks pystyin lukemaan Late Lauri Johanssonin kirjan ongelmitta mutta nyt tuntuu et päässä pätkii heti, teksti ei tunnu menevän mieleen ja puolen sivun jälkeen alkaa vituttaa. Mulla ei oo koskaan todettu adhd:tä eikä muuta. Burn out tuli pari vuotta sitten joten se voi vaikuttaa. Ärsyttää koska periaatteessa oon aina tykännyt lukee kirjoja sekä suomeks että englanniksi.
11 3
8 mo
Olisko mitään hyviä filosofia kirjoja tai muita, joissa käsitellään pragmaattisia kysymyksiä?
15
5 mo
Suositelkaa Sinuhen kaltaisia romaaneja joissa on samankaltainen historiallinen immersio
8
4 mo

Paras antiikin Kreikan näytelmäkirjalija?

Saa kertoa myös miksi valinta on se mikä on
0
4 mo
Onko kukaan lukenut täällä vielä tuota Waltarin "uutta" kirjaa? Ei siis periaatteessa ole uusi mutta tuota painettiin alun perin vain hyvin rajoitettu määrä joku 100 vuotta sitten ja syksyllä se on julkaistu nyt uudelleen.
5 1
4 mo
Suositelkaa jotain modernimmasta vinkkelistä kirjoitettua dystopiaa. Jotain missä korostuu kännykät, tekoäly ja sellainen black mirror meininki
1
4 mo

Mark Zuckerberg kirja/dokumentti

Löytyykö kyseisestä tyypistä yhtään hyvää tai laadukasta informatiivista kirjaa omaelämäkertaa tai elämäkertaa sekä tarinaa tyypin lapsuudesta opiskelijaksi ja yrityksen keulakuvaksi (tai vaihtoehtoisesti dokumenttia?)
0
4 mo
Kirjoittaminen on lievästi masentava uravalinta. Sillä kun ei tienaa senttiäkään edes Finlandia-tasolla. Samaan aikaan jonkun teinin prööt-tier Tiktok-videot voivat tehdä postaajastaan miljonäärin. En tiedä pitäiskö ees masentua siitä, että kirjani floppasi. Menestyminen kun ei ollut missään vaiheessa edes vaihtoehto.
8 2
4 mo
Remove ads with a Gold account »